Pazar günleri provizyon işlemi acil servisle sınırlandı

Resmi tatil kabul edilen Pazar günleri provizyon işlemleri acil servisle sınırlandırıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası (GSS) Genel Müdürü İsmet Köksal, “Resmi tatil günlerini, ki bu sadece Pazar gününü kapsıyor, aynı zamanda da bayram tatillerinde bayram tatili süresinde değil, sadece resmi olan günkü kısmı kapsayacak şekilde provizyon işlemlerini acil servisle sınırladık” dedi. 

Köksal, katıldığı bir televizyon programında, SGK’nın 2007’den itibaren özel sağlık hizmeti sunucularıyla yaptığı sözleşme kapsamında, 2009 yılında kuş gribinin yaşandığı döneme kadar hafta sonları ve resmi tatil günlerinde herhangi bir provizyon işlemi uygulanmadığını hatırlattı. Bu kritik süreçte, 4 branşa provizyon sistemi açıldığını ve 2011 yılında da bunun yaygınlaştırıldığını belirten Köksal, şöyle konuştu: 

“Daha sonra acil servise başvurması gereken hastalarımızın polikliniklerde yönlendirilerek, ilave ücretler alındığı noktasında hem hastalarımızdan hem de STK’lardan birtakım öneriler geldi. Biz de bu önerileri değerlendirerek resmi tatil günlerini, ki bu sadece Pazar gününü kapsıyor, aynı zamanda da bayram tatillerinde bayram tatili süresinde değil, sadece resmi olan günkü kısmı kapsayacak şekilde provizyon işlemlerini acil servisle sınırladık ama bu, ‘acil servise başvuran hastanın herhangi bir hekimden hizmet alamayacağı’ anlamına kesinlikle gelmiyor, uzman hekimlerden hizmet alabilmekte ve bunun da ücreti kurumumuz tarafından ödenmektedir. Bir ‘Yeşil Alan’ tanımlaması söz konusu. Hastalarımız acil servis şartları içerisinde hizmetlerini zaten alabilmekte; ama poliklinik hizmeti bir planlı hizmettir. Hekimin, poliklinik için kontrole çağırdığı hastanın gününü planlaması ya da hastanın kendi gününü planlayarak polikliniğe başvurmasıyla şekilleniyor. Doğal olarak, Pazar günleri dışında zaten bu hizmeti rahat bir şekilde alabiliyor. Burada herhangi bir problem yok.” 

Bu konularda ilginizi çekebilir