Adana, turizm yatırımcısına hazırlanıyor

Yatırımcıya yol haritası çıkarmak amacıyla kentin turizm destinasyon programı ile yeni turizm bölgeleri tespit edilmesini öngören yatırım rehberinin hazırlanmasına başlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana'da turizm yatırımcılarına yol gösterecek "Turizm Yatırım Rehberi ve Haritası" hazırlanmaya başlandı. 

Tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Adana'da turizmin birçok dalında ziyaretçilerine hitap edebilme potansiyeli bulunuyor. Çok sayıda sit alanına sahip, halihazırda Anavarza, Magarsus, Aigeai antik kenti ile Tepebağ, Sirkeli, Misis ve Tatarlı höyük kazıları devam eden Adana'da, kültür turizmin yanı sıra doğa severler için yaylalar ve Aladağlar Milli Parkı, Belemedik Tabiat Parkı, Yumurtalık Lagünü Tabiat Koruma Alanı, Akyatan ve Tuzla yaban hayatını geliştirme sahaları gibi alanlar yer alıyor. 

Adana'nın bu zengin kültür ve turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, ulusal ve uluslararası turizm pazarında aldığı payın artırılmasına ve turizm sektörünün uzun vadeli ve sağlıklı gelişmesinin sağlanmasına yönelik Müdürlük tarafından hazırlanan "Adana Turizm Yatırım Rehberi ve Haritası" Projesi, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilerek hazırlanmaya başlandı. 

Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Vali Mustafa Büyük'ün destekleriyle kentteki turizm potansiyelini harekete geçirecek önemli çalışmalar yapıldığını belirtti. 

Kentin sahip olduğu potansiyelin belirlenip yatırımcıya yol göstermesi için Adana Turizm Yatırım Rehberi ve Haritası" hazırlanmaya başlandığını ifade eden Tari, önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlanacak rehber sayesinde Adana'nın turizm destinasyon programı hazırlanacağı gibi tespiti yapılan kültür ve turizm potansiyeli olan alanlarda yeni turizm bölgeleri tespit edilerek Adana'da ve  diğer illerde bulunan yatırımcılara bir yol haritası çıkarılacağını söyledi. 

Rehber için tüm ilçelerde yer alan turizm ve kültür alanlarının tek tek gezildiğini, kaymakamlık, üniversite, belediye, seyahat acenteleri, odalar ve doğa turizm dernekleri gibi turizmle alakalı tüm paydaşlarla görüşüldüğüne değinen Tari, ilçelerin bu konulardaki tüm sorunları masaya yatırıldığını, hedeflerin belirlenip yeni alternatif turizm alanları hakkında görüş alış-verişinde bulunulacağını bildirdi. 

Tari, şunları kaydetti: 

"Türkiye'nin hemen hemen hiçbir ilinde bulunmayan, kentimiz için bugüne kadar hazırlanmayan rehber, turizmde hak ettiği payı alamayan şehrimiz için büyük bir kazanç olacak. Adana'da  var olan turizm potansiyeli bu rehber sayesinde hayat bulacak, yatırımlar için diğer illerde yer alan yatırımcıların bölgeye çekilmesi sağlanacaktır. Proje sonucunda bölgemizle ilgili hazırlanacak 'Turizm Yatırım Rehberi ve Haritası' tüm illerde ve Adana'da bulunan yatırımcılara gönderilerek yatırım alanları hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır. Rehber, Adana'yı turizm alanında atağa kaldıracak bir çalışma olacak, diğer iller için de bir örnek teşkil edecek." 

Bu konularda ilginizi çekebilir