Akaydın kamu zararını cebinden ödeyecek

Sayıştay, Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın, kamunun zarara uğratılması iddiasıyla açılan davada 2 milyon 181 bin 156 lira ödemesine karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sayıştay Başkanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesinin "Toplu Taşıma Ücretlendirme Otomasyonu ve Araç Takip Sistemlerinin Yazılım ve Montajını Yaparak İşlettirilmesi" ihalesinin iptal edilmesine ilişkin verdiği karar taraflara iletildi. Sayıştay, Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın 2 milyon 181 bin 156 lira öedemesine karar verdi 

Antalya'da eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın döneminde yapılan elektronik bilet sistemi ihalesinde kamunun zarara uğratılması iddiasıyla açılan davada Sayıştay, söz konusu tutarın belediyenin değil, yüklenicinin uhdesinde kaldığına yer verdi. Sayıştay kararında, şöyle devam edildi:

"Bu itibarla Antalya Büyükşehir Belediyesi Mücavir alanında akıllı bilet teknolojine dayalı otomatik biletleme sistemi kurulması ve işletilmesine ilişkin A-Kent ödeme teknolojileri AŞ yüklenimindeki Toplu Taşıma Ücretlendirme Otomasyon ve Araç Takip Sistemi işine ilişkin ihalenin iptalinden sonra idare lehine hiçbir işlem tahsis edilmediği ancak yüklenicinin ihale kapsamındaki işlerin idare payını da alarak yürütmeye devam etmesi suretiyle Antalya Büyükşehir Belediyesinin toplu taşıma sistemi dışında bırakılarak neden olunan kamu zararı tutarı olan 2 milyon 181 bin 156 liranın hüküm tarihinden işlenerek faiziyle Mustafa Akaydın'a münferiden ödettirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

'Savunmamızda haklıydık'

Halen Sayıştay nezdinde savunmalarının devam ettiğini belirten Akaydın, "Temyizde kendimizi savunduk. Biraz önce böyle bir haber geldi ama net olarak bilmiyorum, avukatımla konuşmam lazım cevap verebilmem için. Sayıştay kararını yeni duydum. Biz kendimizi savunduk ve haklıydı savunmamız, Sayıştay kararlarında da siyaset rol oynayabiliyor tabi. Şimdilik bu kadarını söyleyebilirim. Bana ulaşan şu an yok" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir