Akçakoca'nın nüfusu üç günde dört kat arttı

Akçakoca Belediye Başkanı Yemenici, "Bayram tatilinde ilçemize gelen yerli ve yabancı turist nedeniyle 25 bin olan nüfusumuz 130 binler seviyesine yaklaştı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bayram tatilinde ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler nedeniyle 25 bin olan nüfuslarının 130 binler seviyesine yaklaştığını belirterek, " Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı" dedi. 

Yemenici, Akçakoca'nın bölgenin en önemli tatil alanı olduğunu ve ulaşım kolaylığı açısından da vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü söyledi. 

Bayram tatilini Akçakoca'da geçirmek isteyen vatandaşların ilçeye adeta akın ettiğini anlatan Cüneyt Yemenici, şöyle konuştu: 

"Bayram tatilinde ilçemize gelen yerli ve yabancı turist nedeniyle 25 bin olan nüfusumuz 130 binler seviyesine yaklaştı. Oteller ve pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Esnafımız durumdan çok memnun. Nüfus artışı nedeniyle güvenlik önlemlerini de artırdık. Sahillerde kurtarma ekiplerimiz mevcuttur. İlçede herhangi bir durum yaşamamak için ekiplerimizle beraber çalışıyoruz." 

Bayram tatilinden sonra da yoğunluğun devam edeceğini düşündüklerini vurgulayan Yemenici, "Çünkü, iki büyük metropolün ortasında kalmaktayız. Ayrıca 35 kilometrelik sahil şeridimiz mevcuttur. Bu faktörler nedeniyle Akçakocamızda bayramdan sonra da bu yoğunluk devam edecek inancındayım" diye konuştu. 
Muhabir: Soner Şen

Bu konularda ilginizi çekebilir