"Ar-Ge merkezi sayısını 5'e çıkaracağız"

ORAN Yönetim Kurulu Başkanı Davut Gül, ajans katkılarıyla Kayseri'de 1 olan Ar-Ge merkezi sayısının 5'e ulacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Sivas Valisi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Gül, Kayseri'de 1 olan Ar-Ge merkezi sayısının 5'e çıkacağını söyledi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik , Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci'nin de katıldığı mayıs ayı yönetim kurulu toplantısında konuşan Gül, Ar-Ge merkezi sayısının artırılması için ORAN'ın çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şuana kadar Kayseri'de 3 firma Ar-Ge merkezi olmaya hak kazandı. 2 firmanın da Haziran ayı itibarıyla süreci tamamlanacak. Ajans katkılarıyla Kayseri'de 1 olan Ar-Ge merkezi sayısı 5' e ulaşmış olacak" diye konuştu.

2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Nisan sonu itibarıyla ilk dönem başvurularının 29 adete ulaştığını belirten Gül, "Teknik destek programı kapsamında ikişer aylık dönemler halinde başvuruların yılsonuna kadar alınmaya devam edecek" dedi.

Bölge illerinde tıbbi aromatik bitkilerin yaygınlaştırılması için de desteklerinin olduğunu aktaran Gül, "Tarımdan elde edilen katma değeri artırmak adına il gıda tarım hayvancılık müdürlükleri ve kaymakamlıklar ile çalışmalar yürütülüyor. Bu doğrultuda Yozgat Akdağmadeni ilçesinde sahlep, Çayıralan ilçesinde lavanta, Kayseri Akkışla, Sarız, Özvatan ve Felahiye ilçelerinde biberiye, karabaş otu ve tıbbi nane, İncesu ilçesinde civan perçemi ve Sivas Suşehri ilçesinde ise Melissa otu demonstrasyon çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bozok OSB için şimdiden yatırım talepleri aldık

Gül, ORAN'ın yaptığı diğer çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: "Sivas ilinin UNESCO 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında girmesi için ORAN koordinasyonunda Sivas Belediyesi ve ilgili diğer kurumların işbirliği ile başvurusu yapıldı. Şehrin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına dahil olması tanıtım ve turizm açısında önem arz etmekte. Yozgat'ın daha fazla yatırım çekmesi ve istihdamın artırılması için '1. Yozgatlı İşadamları Zirvesi' düzenledik. 5-6-7- Mayıs tarihlerinde Yozgat dışında yaşayan 130 Yozgatlı işadamının katılımıyla bir organizasyon yaptık. Yozgat'ın daha fazla yatırım çekmesi ve istihdamın artırılmasını sağlamak için yapılan organizasyon başarıyla sonuçlandı. Önümüzdeki dönemdeYozgat'taki mevcut OSB'ler ve yeni kurulacak olan Bozok OSB için çeşitli yatırım taleplerini şimdiden aldık" diyerek sözlerini sonlandırdı.