"Arap ülkelerindeki pazar ağımızı genişletmek istiyoruz"

Kar-as Tekstil Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Aslan, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde bayiliklerinin bulunduğunu belirterek, "2015'te ihracat pazarımıza Arap ülkelerini ekledik. Bu yıl da pazar ağımızı genişleterek kapasitemizi artırmak istiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kayseri OSB'de 15 bin metrekaresi kapalı, 5 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 20 bin metrekare alan üzerinde faaliyetlerini sürdüren mobilya ve yatak sektörü için yay, torba yay, paket yay üreten Kar-As Tekstil Yatak, teknoloji odaklı üretim isteyen hareketli ve elektrikli baza imalatına da başladı.

Kar-as Tekstil Yatak Yönetim Kurulu Üyesi M. Önder Aslan, günlük 2 bin adet Kar-as yay, bin adet torba yay, 600 adet yatak, 250 adet baza-başlık ve 100 adet hareketli baza üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Ürünleri üretici, toptancı ve sanayi kesimine verdiklerini ifade eden Aslan, "ISO ve TSE gibi kalite belgeleriyle üretim yapıyoruz. Ayrıca kendi bünyemizde uyguladığımız ve geliştirdiğimiz kalite metotlarını da ürünlerimizde uyguluyoruz. Bugün itibarıyla 120 kişiyi istihdam ediyoruz" dedi.

İki fabrikada yaptıkları üretimin yüzde 40'nı ihraç ettiklerini söyleyen Kar-as Tekstil Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Aslan, "Yaklaşık 12 ülkeye ürün gönderiyoruz. Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde bayiliklerimiz bulunuyor. 2015 yılında ihracat pazarımıza Arap ülkelerini ekledik. Bu yıl da buradaki pazar ağımızı genişleterek kapasitemizi artırmak istiyoruz. Böylece global pazarda ürünlerimizi tanıtmayı hedefliyoruz. Sektörleri daha iyi anlayarak, daha fazla üretim yapmayı ve büyümeyi planlıyoruz. Ayrıca uzun vadede 500 milyon dolarlık ihracat hedefimiz bulunuyor. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye ifade etti.

Teknoloji ve inavosyonu sürekli takip ederek firma için yenilikçiliğe odaklandıklarını söyleyen Arslan, sürekli gelişen ve değişen bir sektörde faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Kar-as Tekstil Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Aslan, "Tüketicilerin beklentileri ve talepleri yıldan yıla değişiyor. Beklentileri karşılayabilmek için talepleri yakından takip ediyor, Ar-Ge çalışmalarımızı da o yönde ilerletiyoruz. Klasik metotlardan biraz uzaklaşıp Ar-Ge ve inovasyonla iç içe çalışarak, orjinal işler çıkarmaya çalışıyoruz. Küresel ölçekteki gelişime ayak uydurarak, müşterilerimiz için hızlı bir şekilde ürün tedarik ederek, kaliteli ve zamanında hizmet sunuyoruz" dedi.

Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sektörde temel problemlerimizden biri çek ve senet ödeme yöntemlerinin önemini kaybetmesi.12 ve 16 aylık gibi yüksek vadeli çek tarihlerinin olması dezavantaj. Bu sorun, devlet kanalıyla çözülür, sıcak para akışı sağlanırsa, Türkiye'nin mobilya sektöründe global pazarda öne çıkan üretim üslerinden biri haline geleceğini düşünüyoruz"

Bu konularda ilginizi çekebilir