Bursa savunma sanayine odaklandı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, savunma sanayiinde önemli yatırımların faaliyette bulunduğu Bursa’ya 2019 yılı içinde Savunma Sanayi Başkanlığı İrtibat Bürosunun açılacağını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - TBMM Milli Savunma Komisyonu olarak Savunma Sanayi Başkanlığı’nı ziyaret ettiklerini ve Başkan İsmail Demir ile görüştüklerini söyleyen Özen, “Savunma sanayiinde her geçen gün daha da önemli rol alan Bursa’mızdaki sanayicilerimizin daha iyi bilgilendirilmesi amacıyla Savunma Sanayi Başkanlığı ilk İrtibat Bürosunu 2019 yılında Bursa’ya açacak” dedi.

Türkiye'nin son 16 yıldır yaptığı çalışmalarla Savunma Sanayisinde önemli gelişmeler yaşandığını, yüzde 20’lerde olan yerlilik oranının yüzde 65’e yükseldiğini ve bunda Bursalı firmaların önemli payının bulunduğunu sözlerine ekleyen Vekil Özen, 2019 yılı içinde Bursa’da açılacak olan Savunma Sanayi Başkanlığı İrtibat Bürosu’nun BTSO Kümelenmesi çalışmaları başta olmak üzere kamu-özel sektör arasındaki işbirliğini daha da artıracağını söyledi. Refik Özen, Bursa firmalarını savunma sanayine yönelik üretimlerinin ve savunma sanayinde Bursa’nın payının artmaya devam edeceğini de ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir