Diyarbakır'ın lezzetleri Avrupa'da tanıtılacak

Karacadağ Kalkınma Ajansınca Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra yeme içme kültürünün de tanıtımı için "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar" projesine başvuruda bulunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın zengin mutfağının Avrupa'da tanıtılması amacıyla "Avrupalı Seçkin Destinasyonlar" projesine başvuru yapıldığı bildirildi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesinin 2015 yılı temasının "Turizm ve Yerel Gastronomi" olarak belirlendiği ifade edildi. Açıklamada, Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa hazırladığı projeyle kentin lezzetlerinin Avrupa'da tanıtılacağı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen projede, Avrupa turist destinasyonlarının ortak ve farklı özelliklerine dikkati çekmenin, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlayarak, ekonomik gelişmeyi teşvik etmenin amaçlandığı kaydedilerek, şunlara değinildi:

"Projede katılımcı ülke adına bir turistik 'mükemmel destinasyon' seçimi için ulusal yarışma düzenlendi. Sürdürülebilir turizm anlayışını benimseyerek gelişim gösterme potansiyeli yüksek destinasyonlar belirlenerek ortak bilgi ve iletişim ağına dahil edildi. Karacadağ yöresi ilk tarımın yapıldığı, buğdayın ve pirincin gen merkezi, ilk zeytinin yetiştiği yerdir. Diyarbakır mutfağı bu projede çoğunlukla antik Mezopotamya mutfaklarının kombinasyonu olarak tarif edilecek. Diyarbakır mutfağı Osmanlı, Türk, Kürt, Arap ve Ermeni mutfakları ile miraslarına hassasiyetle sahip çıkarak, geleneksel yöntemleri, kendine has baharatları ve tatlarıyla buluşturarak öne çıkıyor."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir