EXPO 2016 Antalya'ya Almanya'da katılacak

Gelecek ay açılışı yapılacak EXPO 2016 Antalya'ya katılma kararı alan Almanya, buradaki sergi alanına kuracağı "çiçek ve çocuk" temalı ülke bahçesi için hazırlıklarını tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EXPO 2016 Antalya'ya katılma kararı alan Almanya, sergi alanına kuracağı ülke bahçesi için son hazırlıklarını tamamladı. 

EXPO 2016 Antalya Ajansından yapılan açıklamaya göre, Almanya'nın EXPO için "ülke komiseri" olarak atadığı Antalya Konsolosu Martin Vetter, Aksu ilçesindeki bin 121 dönümlük EXPO 2016 sergi alanını ziyaret etti.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül ile görüşen Vetter, alan gezisinin ardından Alman Bahçesi’ni kuracakları alanda incelemelerde bulundu.

Vetter, Almanya olarak EXPO 2016'da yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtti. EXPO 2016'nın Türkiye için çok önemli bir etkinlik olduğunu ifade eden Vetter, şunları kaydetti:

"Çünkü biz, uzun bir geçmişe dayalı olan Türk ve Alman ilişkilerinin de altını çizmek istiyoruz. Alman Bahçesi'ni EXPO 2016'nın 'çiçek ve çocuk' temasına uygun dizayn edeceğiz. Bugünün en önemli mesajı, bizim EXPO'ya katılıyor olmamız. Bir son dakika kararı ama Almanya'nın botanik çeşitliliğini, Alman bitkilerini, Alman ağaçlarını sizlere sergileyeceğiz. Ayrıca çocuklar için bir bahçe oluşturacağız. İçerisinde çocuklar için interaktif şeyler olan bir çocuk köşesi de oluşturacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir