Ilgaz'da yarıyıl tatili yoğun geçti

Çankırı ve Kastamonu sınırlarındaki ormanlarla kaplı Ilgaz Dağı'ndaki oteller, tatilcilerin gözdesi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇANKIRI - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki oteller, yarıyıl tatilinde tatilci akınına uğradı.

Çankırı ve Kastamonu sınırlarındaki ormanlarla kaplı Ilgaz Dağı, kayak merkezleriyle bölgenin önemli kış turizmi merkezleri arasında yer alıyor.

Doruk mevkisindeki kayak merkezinin sorumlu müdürü Kadir Kuşçu, kar yağışının yetersizliği nedeniyle bu yıl sezonun kötü başladığını söyledi.

Yarıyıl tatili öncesinde yağan karın ardından yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgi göstermeye başladığını ifade eden Kuşçu, "Yarıyıl tatili, Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezleri açısından iyi geçti. Sezonun başında kaybettiğimiz zamanı kazanmaya çalıştık ama son günlerde yükselen sıcaklıklar bölge açısından yine sıkıntı doğurmaya başladı. Ilgaz Doruk mevkisinde kar kalınlığı şu anda 35 santimetredir. Bir süredir kar yağışı olmaması önümüzdeki haftalar için bölge açısından sıkıntı doğurabilir. Hava sıcaklıklarının yüksek gitmesi de bizleri kaygılandırıyor" diye konuştu.

Bölgedeki turizm merkezleri ve kayak severlerin Ilgaz Dağı'na bir an önce kar yağmasını dilediğini aktaran Kuşçu, yarıyıl tatilindeki yoğunluğun devamı için hava şartlarının iyi gitmesi gerektiğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir