İstanbul'da bayram öncesi güvenlik tedbirleri artırıldı

İstanbul'da bayram tatilinin huzurlu bir biçimde geçirilmesi için önemli noktalarda güvenlik önlemleri artırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul'da vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için otogar, Marmaray, vapur, metrobüs ve metro gibi toplu ulaşım yapılan farklı noktalarda güvenlik tedbirleri artırıldı.

Üsküdar ve Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüklerince, suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla Harem Otogarı, Marmaray Üsküdar İstasyonu, Kadıköy İskelesi ve Uzunçayır Metrobüs-Metro aktarma merkezinde aşayiş uygulaması gerçekleştirildi.

"Güvenlik Timi" ve "Yunus" diye adlandırılan motosikletli polislerin katıldığı uygulama çerçevesince, otogarda şehirler arası seyahat yapan otobüsler durdurulup yolculara yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı, üstleri ve valizleri arandı.

Marmaray'ı kullanan yolcuların ise istasyonun girişindeki X Ray cihazlarından geçtikten sonra üstleri ve çantaları arandı.

İskele ile metrobüs-metro aktarma merkezindeki asayiş uygulamalarında da kimlik kontrolü, üst ve çanta araması yapıldı.. Uzunçayır'daki uygulamada şüpheli bir şahsın üzerinde uyuşturucu madde bulundu. Şahıs, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Uygulama, vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı. Aydın Ateş isimli vatandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asayiş uygulamasının çok iyi olduğunu belirterek, "Güvenlik açısından çok iyi bir şey. Uygulamanın devam etmesini istiyoruz." dedi. Kemal Kolaçoğlu ise "Yolcularımız, memleketimiz, otogarlardaki genel durum açısından mükemmel buluyoruz." ifadesini kullandı.

8 ayda 41 bin 420 aranan şahıs yakalandı 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2016 yılının ilk 8 ayında yapılan GBT çalışmaları neticesinde 7 milyon 600 bin kişinin sorgusu yapıldı. Sorgulama sonucu 41 bin 420 aranan şahıs yakalandı, 29 bin 99 şahsa gözaltı işlemi uygulandı, 9 bin 774 kişi ise sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

Ayrıca yapılan operasyon ve aramalarda, 3 bin 111 ruhsatsız silah, 971 kuru sıkı silah, 795 tombala, kumar makinesi ve 493 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Tatil trafiği başladıTatil trafiği başladı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir