İşveren ile işçi Yıldırım’da buluşuyor

Yıldırım Belediyesi ve Turkcell Global Bilgi iş birliğinde gerçekleştirilen iş buluşmaları, iş arayan vatandaşlara umut olmaya devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - İstihdam Fuarı, Engelli İstihdam Seferberliği Buluşması gibi önemli projelerle binlerce insana iş imkanı sağlayan Yıldırım Belediyesi, iş arayan vatandaşlar ile finans, sigortacılık, e-ticaret, perakende ve ulaştırma gibi sektörlerde Türkiye’nin önde gelen şirketlerine hizmet veren Turkcell Global Bilgi firması yetkililerini Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi Yıldırım Han Salonu’nda bir araya getirdi.

Bursa’daki çağrı merkezinde hizmet verecek 70 personelin istihdam edileceği buluşmada, 200 katılımcı işletme temsilcileri tarafından mülakata tabi tutuldu. Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından şartlara uygun olan adaylar ise kısa süre içerisinde istihdam edilerek işbaşı yapacak.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Ana Hizmet Binamızda kurduğumuz İstihdam Masamız vesilesiyle iş arayan 18 bin 847 hemşerimizi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalara yönlendirerek 4 bin 382 vatandaşımızın iş sahibi olmasına vesile olduk. İşveren ile çalışmak isteyen hemşerilerimizi bir araya getirerek adeta aracılık yapıyoruz. İş isteyenin iş, eleman isteyenin eleman bulmasına yardımcı oluyoruz. Yine meslek edindirme kurslarımızla 50’nin üzerinde branş ile eğitim vererek on binlerce hemşerilerimizin meslek sahibi olmasına da katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Yıldırım’da işsizlik yaşayan vatandaşların öncelikli olarak Yıldırım Belediyesi İstihdam Masası’na başvurmaları gerektiğini aktaran Başkan Edebali, “İş arayanla işçi arasında güçlü bir iletişim kuran Yıldırım Belediyesi’nde, şehirde ve ilçe genelinde işçi arayan kurumlar bir havuzda toplanıyor. İş arayan vatandaşlarımız da belediyemiz bünyesindeki ‘İstihdam Masası’na başvurularını gerçekleştiriyor. Konusunda uzman görevli arkadaşlarımız iş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektör ile başvuru sahibini görüştürmek suretiyle çözüm üretiyor. Bunun yanında kendi işini kurmak isteyen ya da meslek sahibi olmak isteyenlere de yardımcı oluyoruz. Bu vesileyle üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz. Ülkemizin istihdamına ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak her türlü adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir