İzmir'de KOBİ'ler e-ticaret ile büyüyor

İzmir'de e-ticarete en çok otomobil ve motosiklet ekipmanları satan firmaların ilgi gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

E-ticaret yazılımı alanında faaliyet gösteren bir şirketin araştırmasına göre, İzmir'de e-ticarete yatırım yapan KOBİ'lerin iş hacimleri, ortalama yüzde 41 büyüdü.

Şirketin Genel Müdürü Seyhun Özkara, e-ticaret yazılımı sektöründe Türkiye’nin dört yanında 10 yılı aşkın süredir hizmet verdiklerini belirtti.

İzmir’de son 5 yıl içinde KOBİ’lerin e-ticaret alanındaki başarılarını analiz ettiklerini dile getiren Özkara, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’in, aynı zamanda e-ticaret hacmi bakımından da üçüncü sırada yer aldığını söyledi. 

Özkara, analizde, İzmirli KOBİ’lerin e-ticaretle elde ettiği başarının ortaya çıktığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Her geçen gün daha çok KOBİ, e-ticarete giriyor. Araştırmaya göre, son 5 yıl içinde İzmir’de e-ticarete talep, yüzde 60 oranında artmış durumda. İzmir’de bu alana yatırım yapan KOBİ’lerin iş hacimlerinin ortalama yüzde 41 büyüdüğü belirlendi. Aynı dönem içinde Türkiye genelinde bu artış ortalama yüzde 30 olurken, İzmir’de e-ticaret pazarının ortalamanın üzerinde büyüdüğü ortaya çıktı." 

İzmir'de e-ticarete en çok otomobil ve motosiklet ekipmanları satan firmaların ilgi gösterdiğine dikkati çeken Özkara, bunu, gıda ve tarım ürünleri, hırdavat, tekstil, hobi ürünleri, mobilya, parfüm, saat ve kamp malzemeleri sektörlerinin takip ettiğini aktardı.

Seyhun Özkara, e-ticaretin yaygınlaşması için Türkiye’nin dört yanında çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"İzmir de ülkemizde e-ticarete en çok ilginin gösterildiği şehirlerden birisi. E-ticaret ile İzmirli KOBİ’lerin işlerini Türkiye ortalamasının üzerinde büyütmesi de bunun en önemli göstergelerinden biri. Tüketicilerin, profesyonel altyapılara sahip e-ticaret sitelerine güvenlerinin artması ve KOBİ’lerin e-ticareti yeni ve önemli bir gelir kaynağı olarak görmesiyle İzmir ve tüm Türkiye’de, e-ticaret sektörünün büyümesi 2016’da da devam edecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir