Karslı girişimciye BTC desteği

Kars'ın Selim ilçesinde BTC Ham Petrol Boru Hattı Şirketi'nce desteklenen girişimcilik projesi sayesinde közde çayevi kuran genç, kendi işinin patronu oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARS - Selim ilçesinde Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi tarafından desteklenen girişimcilik projesi sayesinde közde çayevi kuran genç, kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Atatürk Üniversitesi, Kars Kafkas Üniversitesi ve Ardahan Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen "Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal Kalkınma Girişimi" projesi kapsamında, BTC tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimleri veriliyor.

Söz konusu eğitimleri başarıyla tamamlayan girişimciler, kendi işlerini kurabilmeleri için BTC ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından destekleniyor.

Bu kapsamda, kentte yaşayan girişimcilerden Hikmet Yıldız, eğitimleri başarıyla tamamlayarak, közde çayevi kurdu.

Proje Koordinatörü, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mükerrem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç girişimcilerin bu tür projeler sayesinde ekmeğini kazandığını söyledi.

Çayevi projesinin de BTC tarafından desteklendiğini anımsatan Kaya, "Farklı ve bölgede ilk olan projelere öncelik veriyoruz. Genç girişimcimiz BTC tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi programını başarıyla tamamladı. KOSGEB'in verdiği katkı ve bizim verdiğimiz destekle bu işletmeyi açtı" dedi.

İş yeri sahibi Hikmet Yıldız da kendi işini kurmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, "İlçemizin böyle bir mekana ihtiyacı vardı. BTC tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi programına katıldım. Bu programın akabinde böyle bir projeyi hayata geçirdik" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir