Kayseri, savunma sanayi için kümelenme istiyor

Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan, "Savunma sanayi kümelenmesi ve ileri teknolojiler mükemmeliyet merkezi için başvuruları aldıklarını belirterek, "Kayseri OSB firmalarını OSB öncülüğünde bir araya getirerek detaylı bir dosya hazırlıyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK - HİLAL SÖNMEZ

KAYSERİ - Savunma sanayinin millileştirilmesi Kayseri’de Savunma Sanayi Çalıştayı'nda ele alındı. Ülke genelinde savunma sanayiinde üretim yapan firmalar ile üretim potansiyeli olan sanayiciler ve akademisyenler Erciyes Teknopark tarafından gerçekleştirilen programda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Savunma Sanayi Müsteşarlığı Motor ve Güç Aktarma Sistemleri Daire Başkanı Dr. Ata Şenlikçi, Kayseri’nin elektrikli sistemler üzerine projeler geliştirmesi gerektiğin belirterek, "Burada çok güzel kuluçka firmaları var. Bunları yavaş yavaş büyütelim istiyoruz. Sanayide burası ilk 3-5 ’e olmalı, bunu hak eden özelliğe sahip bir şehir” dedi.

SSM İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar ise ,yere sağlam basabilmek için enstitü ve üniversitelerin işin içinde olmasının şart olduğunu söyledi. ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci de amaçlarının firmaların daha hızlı ve etkin bir şekilde savunma sanayinde yer alması olduğunu kaydetti. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri’de tank, uçak ve silah sanayine ciddi şekilde tedarik yapan firmalar olduğunu vurgulayarak, "Helikopter parçası üreten firmalarımız. Birlikte hareket edersek Kayseri adından söz ettirebiliriz” şeklinde konuştu. Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammet Güven de "Kayseri’deki geleneksel sanayi anlayışını teknoloji tabanlı sanayiye dönüştürmek için çalıştıklarını söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de savunma sanayinde Kayseri’nin çok önemli bir yerde olmasının şart olduğunu söyledi. Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan ise savunma sanayi kümelenmesi ve ileri teknolojiler mükemmeliyet merkezi için başvuruları aldıklarını belirterek, "Kayseri OSB firmalarını OSB öncülüğünde bir araya getirerek detaylı bir dosya hazırlıyoruz" şeklinde konuştu.

Aspilsan ile Erciyes Üniversitesi'nden işbirliği protokolü

Savunma Sanayi Çalıştayı'nda a Aselsan, Aspilsan, BMC Power, TÜBİTAK Sage, Roketsan , TEI ve TAI, Baykar Makine, Altınay Robotik,Havelsan fi rmalarından yetkililerin konuşmacı olarak katıldığı 3 ayrı panel düzenlendi. Erciyes Üniversitesi ve Aspilsan Enerji AŞ arasında üniversite– sanayi iş birliği Ar-Ge proje imza törenide gerçekleştirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir