Kayseri’de ‘Ticaret Akademisi’ kuracağız

Göreve geldiğimiz tarihte oda olarak C sınıfı olan seviyemiz, 2013 yıl sonu itibarıyla B sınıfına, 2016 yıl sonu itibarıyla da yapılan denetimde az sayıda odanın sahip olduğu A sınıfına yükseldi. Hedefimiz A+ sınıfı hizmet vermek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MAHMUT HİÇYILMAZ - Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Kayseri Ticaret Odası olarak üniversitelerimizin de desteği ile geleceğin tüccarlarını yetiştirecek ‘Ticaret Akademisi’ni kurmak istiyoruz. Üyelerimizin asgâri bazı konularda bilgi sahibi olmaları, işlerini daha bilinçli yapmalarına yönelik olarak eğitim çalışmaları başlattık. Bu temelde Ticeret Akademisi projesi üzerinde duruyoruz. Bir tüccarın bilanço okumak, sözleşme yapmak ya da bazı hukuki konulara en azından hakim olması gerekiyor. Oda olarak ‘Ticaret Akademisi’ kurulması noktasında karar aldık. Bu faaliyetimizin içeriği konusunda çalışmalar yapıyoruz ve yönetim kurulu himayesinde kurulan komisyonun bununla ilgili çalışmalarına devam ediyor. Halihazırda ön hazırlık sürecindeyiz. Bu projemizin hayata geçmesi için üniversitelerin de işin içinde olması gerekiyor. Üniversitelerle son zamanlarda yapmış olduğumuz faaliyetler bize bunun başarılı bir şekilde yapılacağı noktasında ümit veriyor. Orta vadede sözkonusu akademinin kurulması üyelerimize fayda sağlayacağını öngörüyoruz.

Yaklaşık dört yıllık görev süremizde gerçekleştirdiğimiz yeniliklerden de kısaca bahsedecek olursak; üyelerimiz arasındaki iletişimin kuvvetlendirilmesi için ‘Üye Temsilciliği’ sistemini kurduk. Bu sistem sayesinde her bir üyemiz odamızda çalışan bir personelimiz tarafından temsil ediliyor ve herhangi bir talebi olduğunda o personelimizle irtibata geçerek işlemlerini kısa sürede halledebiliyor. Bir odanın üyelerine iyi bir şekilde hizmet edebilmesi için ‘Meslek Komitesi’ çalışmalarına da önem vermesi gerekiyor. Meslek komitesi çalışmalarını genişletilerek bir meslek grubundaki üyelerimizin tamamı gruplar halinde, bu dört yıllık süre içinde birkaç sefer odamıza davet ettik. Bizzat üyelerimizin kendilerinden sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm önerilerini tartıştık. Üyelerimizin daha iyi hizmet alabilmeleri için yapılan en önemli icraatlarımızdan biri de içinde bulunduğumuz hizmet binası yapımı olduğunu düşünüyorum. Odamız, TOBB Akreditasyon Sistemi ile Avrupa’daki odalara denk kaliteli hizmet sunuyor. Kayseri Ticaret Odası bizim dönemimizde TOBB Akreditasyon Sistemi denetimlerini başarı ile geçti. Göreve geldiğimiz 2013 yılı Mayıs ayında oda olarak C sınıfı olan seviyemiz, 2013 yıl sonu itibarıyla B sınıfına, 2016 yıl sonu itibarıyla da yapılan denetimde az sayıda odanın sahip olduğu A sınıfına yükseldi. Yeni hedefimiz A+ sınıfı hizmet veren oda statüsüne yükselmek ve bu anlamda yurt genelindeki odalar içinde en üst seviyeye ulaşmak.