Marmarabirlik ürün alımlarına başlıyor

Marmarabirlik’in 2016-2017 ürün alım kampanyası, 22 Ekim gününden itibaren başlıyor. Başkan Asa, ürün alım fiyatlarının ise 10 gün sonra açıklanacağını belirterek, “Biz ortaklarımıza güveniyoruz, ortaklarımız da kooperatiflerine güvensinler” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2016-2017 ürün alım kampanyası kapsamında, 22 Ekim Cumartesi gününden itibaren alımlara başlanacağını açıkladı.

Asa, 22 Eylül’de başlayan rekolte beyan alımları çerçevesinde, bugüne kadar 21 bin 800 ortağın beyanda bulunduğunu ve toplam 51 bin ton rekolte beyannamesi alındığını söyledi. Başkan Asa, alım tarihinin ürünün durumuna göre belirlendiğini vurgulayarak, “2016-2017 ürün alım kampanyası kapsamında, bölgesel olarak kararmalar düşük seviyelerde olmasına rağmen ortaklarımızı mağdur etmemek amacıyla ürün alım kampanyasını başlatıyoruz. Ürün alımları için 22 Ekim Cumartesi gününden itibaren başlamak koşuluyla kooperatiflerimiz yetkilendirilmiştir” diye konuştu. Asa, rekolte beyan alımlarının da 24 Ekim'de sona ereceğini anımsatarak, beyan edilen toplam ürün miktarının, bugünkü rakamın çok üzerinde olmaması halinde kota uygulamasının yapılmayacağını açıkladı. Asa, serbest piyasa koşullarında ürün alımlarının başladığını ve dolayısıyla arz-talep dengesinin geçtiğimiz yıla göre değiştiğini belirterek, bu durumun Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi'nin yaptığı açıklamaya göre, ülke genelindeki sofralık zeytin üretim miktarının 430 bin tonlarda olmasından kaynaklandığını söyledi. Asa, toptan zeytinyağı fiyatlarının geri gelmesiyle birlikte yağlık zeytine olan talebin azaldığını ve yağlık zeytinin piyasalarda geçtiğimiz yılın altında işlem gördüğünü kaydetti. 
 
Fiyat 10 gün sonra belli olacak

Asa, bu senenin, hem Marmarabirlik hem de ortaklar için sınav yılı olacağına işaret ederek, bu yıl zeytinyağı fiyatlarına bağlı olarak ince taneli zeytin fiyatlarının düşmesinden dolayı özel sektör temsilcilerinin ürün alımlarında hızlı hareket etmediklerini kaydetti. Talebin az olduğu bu koşullarda Marmarabirlik’in dengeyi koruyabilmek için ürün alımlarına fiyat açıklamadan başlayacağını dile getiren Asa, 10 gün sonra yapılacak Yönetim Kurulu toplantısı ile birlikte fiyatlandırma politikalarının belirleneceğini aktardı. Başkan Asa, “Biz ortaklarımıza güveniyoruz. Ortaklarımız da kooperatiflerine ve bizlere güvensinler. Üreticilerimizin ürününü en iyi şekilde değerlendirebilmek adına büyük çaba sarf etmekteyiz” ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir