Mersin, amatör sporlarda kamp merkezi olacak

Akdeniz Oyunları ile 14 yeni tesis kazanan Mersin, amatör spor branşlarının kamp merkezi olarak markalaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA EĞRİCAN GÜLEÇ

MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Turizm Komitesi Başkanı Mehmet İzol, kentin Akdeniz Oyunları ile kazandığı tesislerin Avrupa’nın sayılı tesisleri arasında yer aldığını belirterek, “Bunların aktif olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Antalya nasıl futbol takımlarının kamp merkezi olarak markalaştıysa biz de amatör sporların kamp merkezi olarak markalaşma arzusundayız” dedi.

Akdeniz Oyunları kapsamında tesisleşmeye 500 milyon TL’ye varan harcama yapıldığını hatırlatan İzol, bu kapsamda tenis kortlarından bocce tesisine, futbol sahasından cimnastik salonu, yüzme havuzuna kadar çok farklı branşlarda 12 yeni tesis yapıldığını bildirdi. 18 tesisin de modernizasyonunun yapıldığını kaydeden İzol, bu tesislerin kentin turizm altyapısıyla birleştirilip kentte spor turizminin canlandırılması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda MTSO olarak Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) ile ortak bir çalışma başlattıklarını dile getiren İzol, yurtdışı fuarlara katılarak Mersin’in potansiyelini tanıtacaklarını ifade etti. Bunun için güreş, yüzme, okçuluk gibi yurtiçi ve dışındaki spor federasyonlarından destek alacaklarını da dile getiren İzol, hedef pazarlarının Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri olduğunu açıkladı. Amatör branşların kamplarında markalaşmak istemelerinin yanı sıra 2. Lig futbol takımlarını da bölgeye çekmeyi planladıklarını ifade eden İzol, “Futbol takımları için de elverişli bir yapıya sahibiz. Antalya’ya göre kışın yağış miktarımız ve rüzgârımız çok daha az. Fazla olan güneşli gün sayımız, tesislerimiz ve otellerimizle bu alanda da hizmet verme arzusundayız. Bunun için de belediyeler ve spor il müdürlükleri ile görüşeceğiz” dedi.

Kente yeni futbol sahaları istiyoruz

Yeni gelecek belediye başkanlarından yeni futbol sahaları ve tesisler yaparak altyapıyı güçlendirmelerini beklediklerini ifade eden İzol, “Eğer belediyelerin böyle bir imkânı yoksa bize arazi gösterilsin oteller olarak sosyal yapısını oluşturup çimlendirelim” diye konuştu. Özellikle İç Anadolu ve Doğu Anadolu gibi kışın sert geçtiği bölgelerin spor takımlarına talip olduklarını bildiren İzol, bu yıl çalışmalarını tamamlayıp gelecek yıl satışlara başlamak istediklerini anlattı. Spor turizmini canlandırmak için tanıtımın eksik olduğunu vurgulayan İzol, “Erdemli ve Kızkalesi’ndekiler ile birlikte ilde 35 bin yatak kapasitesi var. Bu yatakların 12 ay dolu kalması mücadelesi veriyoruz” diye konuştu.

Mersin’e marka otellerin de gelmesini bekliyoruz

MTSO Turizm Komitesi Başkanı Mehmet İzol, önümüzdeki süreçte Mersin’e marka otellerin de gelmesini beklediklerini ifade ederek, “Şu anda yalnızca Hilton ve Radisson Blu otellerimiz var. Ancak diğer marka otellerin de bölgemizde araştırma yaptığını biliyoruz. Onların da gelmesiyle Mersin, turizmde adını daha çok duyuracaktır” değerlendirmesini yaptı. Sektörün canlanmasıyla birlikte kalifiye eleman sorununun ortaya çıkacağına da işaret eden İzol, şimdiden bunun da önleminin alınıp turizm meslek yüksek okullarının canlandırılması gerektiğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir