Ordu, bir milyon turist hedefliyor

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Karadeniz Bölgesi'nin turizmin ve turistlerin gözdesi haline geldiğini belirterek özellikle Körfez Bölgesi'ndeki ülkelerden yoğun ilginin olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Avrupa'nın ve Türkiye'nin tamamı deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'yla ulaşım imkanları artan Ordu, özellikle Körfez Bölgesi'ndeki ülkelere yönelik yürütülen tanıtım faaliyetleriyle turizm pastasından daha fazla pay almayı hedefliyor.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz turizminin son yıllarda gelişme gösterdiğini söyledi.

Karadeniz'in doğal güzelliklerinin, yerli ve yabancı turistlerin tercihinde önemli rol oynadığını vurgulayan Balkanlıoğlu, "Karadeniz Bölgesi, turizmin ve turistlerin gözdesi haline geldi. Şimdi insanlar Karadeniz'e gezmeye geliyor. Özellikle Körfez Bölgesi'ndeki ülkelerden yoğun ilgi var. Ordu da Karadeniz'in en güzel şehirleri arasında yer alıyor. Bozulmamış doğası, natürel yapısıyla çok güzel bir vilayet. Ordu, aslında Karadeniz'in özeti. Karadeniz'de güzellik namına ne varsa hepsi Ordu'da mevcut." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, özellikle Karadeniz'de doğa turizminin revaçta olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz tatilinde insanlar bir yerde doyuma ulaştı. İnsanlar ormanda, yeşillikte, kuş cıvıltıları eşliğinde yaylalar, kanyonlar ve şelalelerde tatil yapmak, dinlenmek istiyor. Ordu'nun bozulmamış koyları, doğası ve sahili ayrı güzelliğe sahip. Ordu, turkuaz mavisi deniz ile zümrüt gibi yemyeşil ormanın kucaklaştığı bir ildir. Ordu'nun dereleri, türkülere konu olmuştur. Ordu'nun her yerinde dereler ve muhteşem şelaleleri görmek mümkündür. Derin kanyonlar var. Ordu'da, doğa turizmi için gerekli tüm olanaklar mevcut."

Türkiye'nin en geniş alanına sahip yaylanın Ordu'da bulunduğuna dikkati çeken Balkanlıoğlu, "Kabadüz ilçemize bağlı Çambaşı Yaylası bünyesinde barındırdığı 77 obası ile Türkiye'nin en geniş alanına sahip yaylasıdır. Yüzyıllardır yayla geleneğini sürdüren Ordulular, her yıl bahar aylarında Çambaşı Yaylası ile ilimizdeki diğer yaylalara çıkar ve sonbaharın son aylarına kadar burada kalır." ifadelerini kullandı.

"Arap turistler, Çambaşı Yaylası'nda adeta büyülendi"

Vali Balkanlıoğlu, eşsiz bucaksız çam ormanlarıyla Çambaşı Yaylası'na, yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin arttığını kaydederek, şöyle konuştu:

"Özellikle Arap turistler, Çambaşı Yaylası'nın doğal güzelliği ve bakir yapısı karşısında adeta büyülenmiştir. Çambaşı Yaylası'na yapılan Karadeniz'in ilk kayak merkezi, burayı kış sporlarının merkezi haline getirecektir. Başta çilek olmak üzere organik tarım ürünlerinin de yetiştirildiği Çambaşı Yaylası, turizm yatırımcılarının da gözdesi haline gelmiştir. Çambaşı Yaylası'nda bazı turizm yatırımları başlamış ve tamamlanmıştır. Çambaşı'na bir yatırımcı tarafından büyük organik tatil köyü yapmak üzere çalışmalar devam etmektedir. Çambaşı yolunun iyileştirilmesi için çalışmalar sürmektedir."

Aybastı ilçesi sınırları içinde yer alan Perşembe Yaylası'ndaki mendereslerin, dünyada eşine az rastlanan türden olduğunu anlatan Balkanlıoğlu, söz konusu yaylada 900 yılı aşkın süredir yapılagelen yağlı güreşlerin, yaylaya canlılık kazandırdığını söyledi.

"Hedefimiz bir milyon turist"

Balkanlıoğlu, Ordu'nun tanıtımına ağırlık verdiklerini dile getirerek, medyada Ordu'yu ve güzelliklerini tanıttıklarını ve bunun da sonucunun kısa süre içerisinde alındığını ifade etti.

Daha önce Ordu'ya 300 bin civarında ziyaretçi gelirken bu sayının 480 bine çıktığını belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Kentimize gelen ziyaretçi sayısında 2015 yılında yüzde 42'nin üzerinde artış sağlandı. Arap ve diğer yabancı ziyaretçilerimizin sayısı 50 bini buldu ancak biz bunları yeterli görmüyoruz. Hedefimiz bir milyon turist. Ordu'daki insanlar da turizm bilincine ulaştı. Fatsa ilçemizin Kabakdağı ve Altınordu ilçemizin Kayabaşı mahallelerinde eko turizm uygulanıyor. Yatak kapasitemiz 5 bin 500 civarında. Marka ve büyük oteller de Ordu'ya yatırım yapmak için yer arayışı içinde. İnsanlarımız doğayla baş başa, kuş sesleri içerisinde ormanda ve köylerde tatil yapmayı da tercih ediyor. Dolayısıyla bu bilinci de oluşturmaya başladık."

Bu konularda ilginizi çekebilir