Özen: Artık müşteriler patron oldu

Uludağ Üniversitesi Ekonomi Topluluğu'nun 4.'sünü gerçekleştirdiği Ekonomi Zirvesi'nin konuşmacılarından TOBB Bursa Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Özen "Artık patronlar parayı veren müşterilerdir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa - Uludağ Üniversitesi'nin bu yıl 4.'sünü düzenlediği Ekonomi Zirvesi'nde deneyimlerini paylaşan TOBB Bursa GGK Başkan Yardımcısı ve Örnek Yemek Sanayi sahibi Abidin Şakir Özen üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

Zirve kapsamında konuşan Özen, "Girişimci ruhunu taşıyan gençler bu yola çıkarken rekabet ortamında ayakta kalabilmeyi öğrenmiş olarak başlamalıdırlar. Artık gelişen teknoloji ve insanların beklentilerindeki değişimler girişimcilerin fark yaratarak rakiplerinden sıyrılmasını zorunlu kılıyor. Teknik analizlerle piyasa değerlendirmesi yapılırken insan faktörü ikinci plana atılmamalıdır. Patronlar artık parayı veren müşterilerdir" dedi.

TOBB Bursa GGK Başkan Yardımcılığının yanı sıra Örnek Yemek Sanayi sahibi olarak Bursa'da çok sayıda şirket ve firmaya 12 bin kişilik yemek hizmeti sunduklarının altını çizen Özen: "Bursa 90'lı yıllar itibariyle sanayi alanında büyük bir atılımla bugünlere geldi. Sanayideki bu atılım yemek sanayinin de gelişmesini zorunlu hale getirdi" diye konuştu.

Etkinliğin diğer konuşmacıları ULUTEK Genel Müdür Yardımcısı Hakan Gedikli de 'Teknokentin Ekonomik Getirileri ve Altyapı Sistemleri' konusunda bilgi verirken, Uludağ TTO Girişimcilik ve Şirketleşme Birimi Koordinatörü Erkin Bilaloğlu da girişimci gençlerin teknoloji alanında da araştırma yapması gerektiğinin altını çizdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir