“Rakamlar beklediğimiz gibi”

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, sanayi üretiminde düşüş ve işsizlik rakamlarındaki artışın beklendiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BUSİAD Başkanı Türkay, yaz aylarında döviz kurlarında başlayan yüksek dalgalanmaların, olumsuz etkilerinin sanayi ve istihdamdaki görülmeye başladığını ifade etti. Türkay, işsizlik rakamının, 2018 yılı eylül döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre, 330 bin kişi artarak 3 milyon 749 bin kişi, yani yüzde 11.4 olduğunu, sanayi üretiminin ise geçen yılın ekim ayına göre yüzde 5.7 düştüğünü hatırlatarak, “Sanayideki daralma işsizliğin de artmasına neden oldu. Hep söylediğimiz gibi üretimden başka çaremiz yok. Başta tarım ve sanayide olmak üzere üretirsek, istihdamı da, ihracatı da artırırız. Umarız ki, 2019 yılı, hem sanayide, hem istihdam da hem de ihracatta kayıpların telafi edildiği, çok daha parlak bir yıl olsun” dedi.
Türkay, işsizlik rakamlarında, kayıt dışı işsizlik oranın bir puan düşerek yüzde 33.8’e inmesini ise olumlu bulduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir