Tunceli'de 16 bin dekar alan sulanacak

Tunceli-Akpazar Ovası Pompaj Sulaması Projesi ile 16 bin 370 dekar tarım arazisinde sulu tarıma geçilecek ve yıllık 8,5 milyon lira gelir elde edilebilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ), Tunceli'de 25 milyon lira yatırımla inşa edilen Tunceli-Akpazar Ovası Pompaj Sulaması birinci etabıyla 16 bin 370 dekar alanın sulu tarım imkanına kavuşacağı ve yapılacak üretimle yıllık 8,5 milyon lira gelir elde edilebileceği bildirildi.  

DSİ tarafından Tunceli'de tarımsal sulama imkanlarının geliştirilmesi amacıyla Tatar Baraj Gölü üzerinde inşa edilen Tunceli-Akpazar Ovası Pompaj Sulaması projesinde ilk etap tamamlanarak test aşamasına geçildi.  

DSİ 93. Şube Müdürü Şahin Atik, yapımı tamamlanan birinci etap tesisi, basın mensuplarına tanıttı.  

Projenin iki kısım olarak planlandığını belirten Atik, 25 milyon liraya mal olan tesisle 16 bin 370 dekar tarım arazisinin su ihtiyacının karşılanacağını kaydetti.   

Atik, tesisin sulama imkanları son derece kısıtlı olan Tunceli için büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Projeyle kentin tarımsal üretimi artacak. Tunceli, sulanan alanları az olan bir yer. Sulama imkanıyla burada seraların kurulabilir ve bitki desenlerine bağlı olarak her türlü üretim yapılabilir" dedi.  

Projeyle mili ekonomiye yıllık 8,5 milyon lira gelir sağlanmasının hesaplandığını kaydeden Atik, projenin ikinci etabının ise çiftçilerden gelecek talebe göre hayata geçirileceğini söyledi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir