Yum-Bir'in yeni başkanı İbrahim Afyon oldu

Yönetim kurulunda Nevzat Tezcan ve Ahmet Seber başkan yardımcısı, Can Sağır Muhasip üye, Derya Pala ise halkla ilişkilerden sorumlu seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Yumurta Üreticileri Merkez Birliği’nin Ankara’da yapılan 12.Olağan Genel Kurul toplantısında Yum-Bir Başkanlığına Kayseri Birlik Başkanı olan İbrahim Afyon seçildi.

Genel Kurul'da, 2017 yılı yönetim ve denetim kurulu raporları, 2017 yılı gelir ve gider hesapları ile 2018 -2019 yılı tahmini bütçesi görüşülerek, oy birliği ile ibra edildi. Buna göre Yum-Bir Merkez Birliği’nin yeni yönetimindeki Yönetim Kurulu Başkanlığına İbrahim Afyon seçilirken, yönetim kurulunda Nevzat Tezcan ve Ahmet Seber başkan yardımcısı, Can Sağır Muhasip üye, Derya Pala ise halkla ilişkilerden sorumlu seçildi.

Yapılan seçimin hayırlı olması temennisinde bulunan  İbrahim Afyon, “ Önümüzdeki dönem tüm üyelerimizle birlikte yumurta ihracatını artırmak için alternatif Pazar arayışları yapmak, kayıt dışı tavukçuluk ile mücadele etmek, yumurta endüstrisinin gelişmesi, kredilendirilmesi ve teşvik edilmesi gibi konularda çalışmalar yapacağız. Öte yandan yumurta fiyatındaki istikrarsızlığın önüne geçmeyi, tarladan tavaya sürdürülebilir sağlıklı üretimin devamı için, Devlet, tedarikçi, üretici, tüketici ilişkilerinde köprü ,garantör ,hakemlik görevini üstlenmeyi, dünya standartları üzerinde yaptığı üretimi, dünya standartlarında yönetmeye talip olduk. Tek çatı altında toplamaya çalıştığımız yumurta üreticilerinin tedarikten , kaliteye,  maliyetten, KDV' ye sağlıktan, teknolojiye yatırımdan, devlet desteklerine ulaşımına tüm sorunlarının çözümünde üreticilerimizin teveccühlerine layık olmaya çalışacağız ”diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir