Depremzedelerin konut taksitlerine erteleme

TOKİ, depremden önce Van'da satışını yaptığı 3 bin 14 konutun taksit ödemelerini ikinci kez bu yılın ekim ayına kadar durdurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Van'da meydana gelen 7,2'lik depremin ardından kalıcı afet konutlarını ağustos sonuna yetiştirmeyi planlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) depremzedelere iyi haber geldi. TOKİ, depremden önce Van'da satışını yaptığı 3 bin 14 konutun taksit ödemelerini ikinci kez bu yılın ekim ayına kadar durdurduğunu açıkladı.

TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre, TOKİ, Van merkez ve Erciş'te yaşanan deprem felaketinin ortaya çıkardığı acil barınma sorununun en kısa sürede çözülmesi amacıyla hızlı ihale inşa sürecine girdi.
Bu kapsamda 15 bin 323 kalıcı konutun ihalesi tamamlanırken, TOKİ, depremin ardından bir ay gibi kısa sürede kalıcı konutların inşaatlarına başladı.
Depremzedelerin eğitim ve ibadet gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla sosyal donatıların ihaleleri de konutlarla yapıldı. Bu kapsamda Van ve Erciş'te 25 okul, 23 cami, 24 ticaret merkezi uygulamaları başlatıldı.

TOKİ'den depremzedelere müjdeli bir haber daha

Kalıcı afet konutlarını ağustos sonuna yetiştirmeyi planlayan TOKİ'den depremzedelere iyi bir haber daha geldi.
TOKİ, depremden önce Van'da satışını yaptığı 3 bin 14 konutun taksit ödemelerini ikinci kez erteledi.
Van merkez Kevenli'deki 368, Van merkez Bardakçı köyündeki 426, Van Erciş 1. Etap'taki 228, Van Erciş 2. Etap'taki 304 ve Van Edremit'teki 1688 konut projesinde taksit durdurma uygulamasının süresi, 30 Eylül 2012'ye kadar uzatıldı. Bu projelerde, sigorta poliçe bedelleri ve emlak vergisi ödemeleri ise ara verilmeksizin devam edecek.
Resmi teslimi gerçekleşmeyen Van merkez Korubaş'taki 1058 konutun teslimi halinde bu konutların taksit ödemeleri için de aynı şartlar geçerli olacak.
Böylelikle TOKİ, depremzedeler için 4 bin 72 konutun taksitini ertelemiş oldu.


 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir