'TOKİ tarihi bir rekora imza attı'

TOKİ Başkanı Turan, bu yılın sonunda 50 binden fazla konut için ihale yapılmış olacağını ve bunun TOKİ için rekor olduğunu söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Turan Ergün bu yıl, ihalesi yapılan 38 bin 855 konuta ilave olarak ihale tarihleri belirlenenlerle birlikte 50 bin konutun aşıldığını belirterek, "Böylelikle TOKİ olarak tarihi bir rekora imza attık." dedi.

Başkan Ergün Turan, yaptığı açıklamada, idarenin, 81 ilde 600'ü aşkın şantiyede sosyal yaşam projeleriyle dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ettiğini belirtti.

Dar gelirli vatandaşlar için "dost eli" bir kuruluş olduklarını belirten Turan, "Dar gelirli, konuta erişmekte zorlanan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmak için var gücümüz ile çalışıyoruz. Yıl içerisinde 38 bin 855 konutun ihalesini yaptık. Yeni aldığımız ihale tarihleri ile 50 bin konutu aştık. Böylelikle idare olarak tarihi bir rekora imza attık." ifadesini kullandı.

'Yatay mimari ile konut üretiyoruz'

Yeni yerleşimler, yeni şehirler inşa ettiklerini belirten Turan, şöyle konuştu:

"2016 yılı içerisinde 104 ihalede 38 bin 855 konutun ihalesini gerçekleştirdik. 13 bin 162 konutun ihale tarihlerini belirledik. Böylelikle 52 bin 17 konutun ihalesini yapmış olacağız. Bu konutlarımızı tamamladığımızda yaklaşık 200 bin vatandaşımız TOKİ konutlarında oturacak. Bu sayı yeni bir şehir demektir. İdare olarak ülkemizde bazı şehirlerimizde büyük yaşam alanları inşa ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz."

Geçmişte acil barınma ihtiyacına göre tek tip konut ürettiklerini söyleyen Turan, bugün ise birbirinden farklı, yatay mimari ile konut ürettiklerini vurguladı.

'İzmir-Çeşme konutları bitme aşamasında'

"Konut üretim sürecinde nicelik kadar nitelik de önemlidir" diyen Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık birbirinden çok farklı tiplerde konut üretiyoruz. Ulusal mimari yarışmalarının projelerini de inşa ediyoruz. Anadolu'nun birçok yerinde konutlarımızın yapımına devam ediyoruz. Bu konutlarımızın örnekleri olan Nevşehir-Ürgüp konutlarımızı tamamlayıp teslim ettik. İzmir-Çeşme konutlarımız bitme aşamasına geldi. Devam eden projelerimizin tamamlanması ile birbirinden çok farklı, görselliği, kalitesi ile ön plana çıkan TOKİ konutları göreceksiniz."

Bu konularda ilginizi çekebilir