TOKİ Ulukışla'da 425 konut yapacak

TOKİ Başkanı Turan, yerel mimariyle inşa edilecek Niğde-Ulukışla projesinin, 425 konut, ticaret merkezi, cami ve peyzaj alanıyla Niğde'nin geleneksel kültürünü yansıtacağını ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince (TOKİ), Niğde'nin Uluşkışla ilçesinde 425 konut yapılacağı bildirildi.  

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, yazılı açıklamasında, geleneksel ve modern mimarinin harmanlandığı 425 konutluk Ulukışla projesinin, mimarisi, sosyal donatı alanları, yeşil alanları ve kalitesiyle ön plana çıkacağını belirtti.  

Konutların yapımına kısa süre içerisinde başlanacağını ve yüklenici firmayla sözleşme imzalandığını aktaran Turan, yerel mimariyle inşa edilecek Niğde-Ulukışla projesinin, 425 konut, ticaret merkezi, cami ve peyzaj alanıyla Niğde'nin geleneksel kültürünü yansıtacağını ifade etti.  

Turan, projenin 45 bin metrekare alanda tasarlandığını belirterek, "TOKİ olarak, Niğde'nin geçmişinden ve yerel dokusundan ilham alan, sosyal ihtiyaçlara cevap verecek, ortak yaşam kültürüne katkı sağlayacak ve değer katacak Ulukışla projemizi hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu.  

Anadolu'da her kentte iklim, kültürel, coğrafi ve mimari dokunun yakın bölgelerde dahi farklılık gösterebildiğine dikkati çeken Turan, şehirlerin her birinin kendi kültürünü yansıtan "her kente ayrı tasarım" olarak tanımladıkları çalışmalara ilk olarak 17 ilde başladıklarını ve bunu tüm illere yaymayı hedeflediklerini kaydetti. 

Niğde-Ulukışla projesinin kendine has mimari tarzıyla, Niğde'nin doğal çehresine yeni bir değer katacağını vurgulayan Turan, konut üretiminde sadece binalar inşa etmediklerine dikkati çekerek, "Farklı şehirlerin, bölgelerin mimarisi, kültür ve değerlerinde, toplumsal yaşamlarında yer bulmaktadır. İşte bu nedenle yeni şehirler inşa ederken sadece binalar inşa etmeyeceğiz.  Bir medeniyet algısının yansımasını oluşturacağız" ifadelerini kullandı.  

Bu konularda ilginizi çekebilir