Yabancılar gayrimenkulde yüzde 70 kâr sağlıyor

Turkhousing Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Sönmezoğlu, Türkiye’nin dört bir yanından gayrimenkul alan yabancı yatırımcının yüzde 70 kârla geri sattığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin dört bir yanında yükselen konutlar ve değerli araziler yabancı yatırımcının ilgisini çekmeye devam ediyor.

İstanbul ve Bursa arasının kesintisiz olarak otoban ile bağlanması inşaat sektörünü harekete geçirdi. Gelecek olan talepleri karşılamak adına inşaatlar bir bir kazılırken, konut satışlarında ve fiyatlarında ise artış yaşandı. En çok Bursa’nın Demirtaş bölgesindeki hareketlilik göze çarpıyor.

Yatırımcıların dikkatini çekiyor

İstanbul-İzmir otoyolunun 25 kilometrelik Gemlik-Bursa etabının hizmete açılmasıyla Bursa’daki konut fiyatları ve sayısının hızla artacağını belirten Turkhousing Real Estate Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Sönmezoğlu, “Artık İstanbullu ve Bursalı vatandaşlarımız buralardan hem yatırım hem de ikamet etmek için ev almaya başlayacak. Türkiye’nin dört bir yanında buna benzer çalışmalar, yerli ve yabancı yatırımcının dikkatini çekiyor” ifadelerini kullandı.

"70’e varan kâr oranıyla bize satıyorlar"

Özellikle büyük projelerin Arap ve yabancı yatırımcıların her zaman tercihi olduğunu belirten Sönmezoğlu, “Yıllardır Arap yatırımcılar toplu olarak alım gerçekleştiriyor. Daha sonrasında ise bunun ticaretini yapıyorlar. Artık öyle bir noktaya geldik ki Türkiye’de yabancıya satışı biz yaparken, aynısını onlar bize yapar oldu. Bu anlamda da alınan fiyatın yüzde 70’e varan kâr oranıyla bize satıyorlar” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir