ABC Lojistik, filoyu 200 yeni araç ile büyütecek

ABC Lojistik Genel Müdürü Hamit Cingöz, "Yeni araçlarımız 2018 yılı Nisan ayı sonuna teslimata hazır olacak. Bu sayede hizmet ihracatı noktasında Türkiye'ye döviz girişi sağlayacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Uluslararası kara, hava, deniz ve demiryolu nakliyesi, fuar ve etkinlik lojistiği, proje taşımacılığı, gümrükleme, sigorta ve depolama alanında hizmet veren ABC Lojistik, yeni araç alımıyla filoyu büyütecek. Bugün itibarıyla filolarında 850 adet aracın bulunduğunu açıklayan ABC Lojistik Genel Müdürü Hamit Cingöz, "Bütün araçlarımızda araç takip cihazı var. Bu sayede müşterilerimize ait yüklerinin durumundan anlık haberdar oluyoruz. Bu yıl içinde 200 araçlık yatırım planlıyoruz. Yeni araçlarımız 2018 yılı Nisan ayı sonuna teslimata hazır olacak. Bu sayede hizmet ihracatı noktasında Türkiye'ye döviz girişi sağlayacağız" dedi.

Türkiye ve globalin önde gelen markalarına uluslararası standartlarda hizmet verdiklerini anlatan Hamit Cingöz, hizmet verdikleri sektörlerin arasında tekstil, konfeksiyon, mobilya, perakende ve ağır sanayinin öne çıktığını vurguladı. 2016'ya göre yüzde 45 büyüdükleri 2017 yılında 150 milyon TL ciro elde ettikleri bilgisini veren Cingöz, TİM'in 500 Hizmet İhracatçıları araştırmasında 82'nci sırada yer aldıklarını, bu yıl ilk 50'ye girmeyi hedeflediklerini söyledi. Kayseri'de kendilerine ait 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 30 bin metrekare alana kurulu iki adet deponun da bulunduğunu açıklayan Cingöz, "Bunların biri antrepo, diğeri gümrüksüz ürünler için hizmet veriyor. ABC Lojistik olarak tecih edilmemizin temelinde sahip olduğumuz geniş filo ağı ile sunduğumuz lojistik çözümler yatıyor. Avrupa’nın her noktasına komple parsiyel, minivan ve proje kargo, fuar taşımacılığı hizmeti veriyoruz. Bununla birlikte Avrupa’dan Türkiye, Irak, İran ve Türkmenistan’a servislerimiz; İtalya ve Almanya’da da irtibat ofislerimiz var" diye konuştu.

Kurumsallaşmaya yönelik 400 bin dolar yatırım yaptı

Firma olarak kurmsallaşmak istediklerini ve bu amaçla yoğun çalışma içinde olduklarını söyleyen Hamit Cingöz, bu yılın başlarında ISO 27001 belgesini aldıklarıni bildirdi. Ayrıca Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü Belgesi (YYS) için başvuru sürecinin sürdüğünü açıklayan Cingöz, "İlerleyen günlerde söz konusu belgeyi alacağız. Globalleşmeye giden yol, kurumsallaşma ve nitelikli personel yatırımdan başlıyor. Nitelikli personel ve teknolojik yatırımlarıyla globalleşmenin sağlanacağı inancındayız. Bu doğrultuda yatırımlarımız devam ediyor. Şu ana kadar kamera sistemlerinin yenilenmesi, personel eğitimlerinin aldırılması, bilgi işlem odasının tamamen yenilenmesi için yaklaşık 400 bin dolar yatırım yaptık. Firmamızın daha da kurumsallaşması için çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir