Aras Kargo 'Büyümede Mükemmellik Lideri' oldu

Aras Kargo, "Müşteri deneyiminde yüksek kalite sağlama vizyonu ve kendi sektörünün ortalamasının üzerinde büyüdüğü" gerekçesiyle Frost&Sullivan tarafından ödüle layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aras Kargo, dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden Frost&Sullivan tarafından verilen “Büyümede Mükemmellik Lideri” ödülünün sahibi oldu. Ödül, Aras Kargo’ya “hizmet kalitesinden ödün vermeden sıra dışı büyüme göstermesi” nedeniyle verildi. Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Aras, ödülünü Londra’da düzenlenen törenle aldı. 

Kargo sektöründe küresel çapta yönetim kurulu başkanı ve CEO olarak görev yapan tek kadın yönetici olarak takdim edilen Evrim Aras, törende yaptığı konuşmada, “Bu ödülün ardında hem alın teri hem akıl t eri var. Hedefimiz işimizi en iyi şekilde yapmak. 12 bin kişi her gün uzun saatler ve gerçekten yoğun emek veriyoruz. Müşterilerimiz için ne kadar önem taşıdığını çok iyi bildiğimiz gönderileri Türkiye’nin dört bir yanına hatasız ve eksiksiz olarak ulaştırıyoruz. Ve içimizdeki hizmet aşkını sürekli canlı tutarken, tüm şirketler için olduğu gibi bizim için de hava ve su kadar önemli olan karlılığa da odaklandık. Sırrımız, başarımızın ardındaki temel dinamik bu” dedi. 

Sektör ortalamasının üstünde 
İstanbul dahil, dünya çapında 40’tan fazla ofisi ve 1800 çalışanı ile dünyanın en büyük araştırma ve danışmanlık gruplarından Frost&- Sullivan tarafından, Aras Kargo’ya verilen ödül şöyle gerekçelendirdi: 

“Dünya çapında 300’ün üzerinde sektör ve 250 bin şirkete yönelik çalışma yapıyoruz. Yalnızca mükemmel hizmet verme vizyonuna sahip firmaları değil, aynı zamanda endüstri ortalamasının üzerinde büyüyen firmaları arıyoruz. Türkiye’de yüzde 26 pazar payıyla kargo sektörünün öncü ve lider şirketi konumunda olan Aras Kargo, 2012 yılında sektör yüzde 13 büyürken, sektör ortalamasının üzerinde bir performans sergileyerek yüzde 15.5’lik bir büyüme gerçekleştirdi. Geniş bir network ve hizmet alanına sahip olmasına rağmen hizmet kalitesinden ödün vermedi. On binde 5’lik sevkiyat hatası ve on binde 3'lük hasarlı kargo hatası ile hizmet kalitesini ortaya koydu. Uyguladığı sistemler ve aldığı belgelerle de kalitesini tescilleyen Aras Kargo’nun bu ödülü almasında pek çok kişinin katkısının olduğunu görüyoruz. Çalışanlardan müşterilere, yatırımcılardan yöneticilere kadar tüm paydaşlar şirketin daha iyi bir geleceğe sahip olması için katkı sağlıyor. ” 

Bu yıl büyüme hedefi yüzde 17 
Sorular üzerine, son dönemde peş peşe yüzde 16’lık büyümeler kaydettiklerini belirten Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, “ Bu yıl da büyümemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin bu yıl büyüme hedefi yüzde 4. Aras Kargo olarak bizler, 2014 yılı için Türkiye ortalamasının 4 katından fazla bir büyüme öngörüsü yapıyoruz. Yüzde 17’lik bir büyüme hedefl edik. Bu çerçevede müşteri memnuniyeti odaklı projelerimiz hız kesmeden devam ediyor. Ortağımız Austrian Post ile koordinasyon içerisinde 30 yeni proje başlattık. Bunların yarısından fazlası müşteriye ve operasyonel mükemmelliğe odaklanan projeler” açıklamasında bulundu. 

Değeri 2 yılda 6 kat büyüdü 
Aras Dağıtım ve Pazarlama şirketi 1979 yılında Celal Aras tarafından kuruldu. Ancak, Celal Aras’ın bir süre önceki rahatsızlığı ve vefatın ardından, kızı Evrim Aras liderliğinde şirket yeniden yapılandı. Aras Kargo yapılanması ile yola devam eden Evrim Aras, önce biriken mali sorunları ele aldı. 2011 yılında İş Girişim, Aras Kargo’nun yüzde 20 hissesini 9.8 milyon dolara satın aldı. Geçen yıl ise 13 ayrı ülkede iştirakleri ile faaliyet gösteren Austrian Post , İş Yatırım’ın elinde bulunan yüzde 20 ve ayrıca Aras Kargo’dan yüzde 5 olmak üzere yüzde 25’lik hisseyi toplam 69 milyon dolara alarak şirkete ortak oldu. 

Elektrikli araçlara yatırım 
Son iki yılda değeri yaklaşık 6 kat artan Aras Kargo bugün 3 bin 300 araçlık filosuyla Türkiye çapında günde 400 bine yakın gönderi taşıyor. 5 milyon lira yatırım yaparak yüzde 100 elektrikli araç sayısını 39’a yükselten Aras Kargo, bu atılımı ile Türkiye’nin en büyük elektrikli ticari filosunun da sahibi oldu. Doğa dostu araçlarla 8 yılda 18 bin yeni ağaç dikilmiş kadar katkı sağlamayı amaçlayan şirket, minimum karbon salınımı için de filosundaki 430 aracı gençleştirdi. LONDRA-DÜNYA