Bilet fiyatlarına kur ayarı

Pegasus Temmuz'da Türkiye çıkışlı dış hat uçuşlarında dolara endeksli fiyat uygulamasına geçecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pegasus Hava Taşımacılığı'nın gelir ve gider dengesindeki kur kaynaklı kayıpları azaltmak için Temmuz ayından itibaren Türkiye çıkışlı dış hat uçuşlarında dolara endeksli fiyat uygulamasına geçeceği belirtildi.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak, "Pegasus Türkiye çıkışlı dış hat uçuşlarında dolara endeksli fiyatlamaya geçecek. Uygulamanın Temmuz'da başlaması bekleniyor" dedi.

Dolar/TL dün yeni zirvesi olan 2.8094'e kadar yükselirken; Reuters verilerine göre, TL dolar karşısında sene başından bu yana yaklaşık yüzde 15 değer kaybetti.

Pegasus'un mevcut durumda gelirlerinin yaklaşık yüzde 16-17'si dolar bazlı gelirlerden oluşuyor. Şirketin giderlerinin yaklaşık yüzde 56'sı ise dolar bazlı.

Pegasus ilk çeyrekte 74.3 milyon lira zarar açıklamış; şirketin finansman giderleri ise 52.6 milyon lira olarak gerçekleşmişti.

Pegasus'un mevcut durumda 90'ın üzerinde noktaya uçuşu bulunurken; bunların 60 tanesini yurtdışı destinasyonlar oluşturuyor.

Pegasus'un faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, ilk çeyrekte şirketin toplam 4.52 milyon yolcusunun 1.65 milyonunu dış hat yolcuları oluşturdu.

Türk Hava Yolları da, Mayıs ayında Türkiye çıkışlı dış hat biletlerin ücretlendirilmesinde baz alınan kuru, eurodan dolara değiştirmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir