DHL Express'ten Türkiye'deki girişimcilere destek

DHL Express, açıkladığı yeni yatırım planıyla e-ticaret yapan şirketleri rahatlatacağı belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'deki e-ticaret sektörü için en önemli pazarların başında gelen ABD'de zaman taahhütlü gönderilerin ve e-ticaret hacminin artışına bağlı olarak yeni bir yatırım planı açıklayan DHL Express, 2016 ve 2017 yılı boyunca 185 milyon dolar yatırım yapacak. Yeni yatırımın tüm dünyada çevrimiçi perakende satış yapan şirketler için müşteri memnuniyetini artıracağı belirtildi.

E-ticaretle en çok ABD'ye gönderiyoruz

DHL Express Türkiye verilerine göre, 2016 yılında Türkiye'deki e-ticaret sitelerinden yurtdışına giden gönderilerin yaklaşık yarısı ABD'ye teslim edildi. İhracat açısından oldukça zorlu bir yıl olmasına rağmen, ABD'ye yönelik e-ticaret gönderileri 2016 yılında da yüzde 5 artışla büyümeye devam etti ve ABD'ye ulaştırılan tüm gönderiler içinde e-ticaret gönderileri yüzde 29'luk bir paya sahip olarak, bu büyümede önemli bir rol oynadı.

DHL Express Türkiye CEO'su Claus Lassen, DHL'in yeni yatırımlarına ilişkin değerlendirmesinde, “DHL Grubu olarak halihazırda 400 milyar dolar seviyesinde bulunan ve 2020 yılında 1 trilyon dolara ulaşması beklenen küresel e-ticaret pazarını sağlıklı bir şekilde büyütmek için çalışıyoruz” diye konuştu. Türkiye'de de en önemli büyüme alanlarından birinin e-ticaret olduğuna inandıklarını ifade eden Claus Lassen, “Perakendenin geleceğini şekillendiren bu sektörün nihai tüketiciye daha iyi hizmet vermesi için tüm global ağımızla destek oluyoruz. Yakın zamanda ABD'de hayata geçirdiğimiz yatırım, Türkiye e-ticaret sektörünün en önemli pazarlarından biri olan bu ülkede e-ticaret gönderi verimliliğini artırarak önemli katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.