Yeni SEAT Toledo satışa sunuldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME



İSTANBUL - SEAT'ın başarılı model ailelerinden biri olan Toledo, tamamen yenilenmiş haliyle showroomlarda yerini aldı.


Türkiye'de ikisi benzinli ve bir dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle sunulan Toledo, 37 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla alınabiliyor.
Şirket açıklamasına göre, 4,48 metre uzunluğuyla bir önceki nesilden dört santimetre daha uzun tasarlanan Yeni Toledo'da geleneksel bagaj kapağı yerine büyük, geniş açılan bir arka kapak ile sunuluyor. 550 litrelik bagaj, kapağının açılış açısı ve düşük yükleme eşiği sayesinde yüklemeyi kolaylaştırıyor.

Bütünüyle yeni bir model olarak Toledo, Volkswagen grubunun en yeni motorlarını kullanıyor. Türkiye satışa sunulan 1.2 litrelik TSI motora sahip versiyon, 105 hp güç üretirken 175 Nm'lik bir tork sağlıyor. 100 kilometrede ortalama 5.4 litre yakıt tüketim değerine sahip bu versiyonun karbondioksit emisyonu kilometrede 125 gram oluyor.
Ailenin diğer benzinli ve 7 ileri DSG şanzımanla alınabilen versiyonu ise 1.4 litrelik TSI motora sahip.

Türkiye'de satışa sunulan dizel motor seçeneği ise 1.6 litrelik common rail TDI üniteyle alınabiliyor. 105 hp güç üreten bu motor seçeneği 250Nm'lik tork değerine sahip bulunuyor. Yakıt tüketim değeri 100 kilometrede 4.4 litre olan bu versiyonun karbondioksit emisyon değeri ise 114 gram/kilometre olarak gerçekleşiyor.

"Standart donanım özellikleriyle de iddialı"

Bütün SEAT Toledo'lar için geçerli olan standart güvenlik paketi, sürücü ve yolcu, ön ve yan hava yastıkları ve Style donanım paketinde perde hava yastıklarını içeriyor. Baz model ayrıca uzaktan kumandalı merkezi kilit, önde elektrikli camlar ile parçalı katlanır arka koltukları da kapsıyor. Daha kapsamlı donatılmış Reference ve Style versiyon ise, konfor ve tasarım itibari ile ilave ekstra özellikler içeriyor.