Kivi üreticileri umutlu

Karadeniz'de bu yıl zirai don yaşanmaması ve havaların son haftalarda yağışlı olmasıyla üreticiler, kivide yüksek rekolte bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ordu Kivi ve Yumurta Üreticileri Derneği Başkanı Yusuf Uzunlar, yaptığı açıklamada, Karadeniz'de yağışlı havanın fındığı olumsuz etkilediğini ancak kiviye fayda sağladığını söyledi.

Kivinin çiçek açma ve döllenme sürecinden geçtiğini, bu süreçte suya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Uzunlar, "Ekim, kasım aylarında hasadı yapılması beklenen kivinin gelişimi tam istediğimiz gibi gidiyor" dedi.

Uzunlar, kivide yüksek rekolte beklediklerini dile getirerek, şunları belirtti:

"İnşallah geçen yıl don dolayısıyla alamadığımız kiviyi bu sezon alırız. Kivi bölgedeki üreticilerimizin, fındıktan sonra geçimlerini sağladıkları ürünlerin başında geliyor. Bu yönden baktığımızda inşallah üreticilerimiz bu sezon kividen umduklarını bulabilecek." 

Kivi üreticilerini son yılların en güzel sezonunun beklediğini kaydeden Uzunlar, kivi alıcılarının da kendileriyle irtibata geçerek pazarlığa başladıklarını bildirdi. 

Kivide bu sezon pazar sıkıntısı yaşanmayacağının altını çizen Uzunlar, "Ordu kivisi, aroması yönünden de çok lezzetlidir. Bu yıl kim daha fazla fiyat verirse ürünün satışını ona göre yapacağız. İnşallah kivi bu yıl üreticinin yüzünü güldürecek" diye konuştu. 

Uzunlar, tahmini rekolte çalışmasının gelecek ay başlayacağını, ortaya çıkacak rakamın kamuoyuyla paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir