Meyve suyunda gelecek parlak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


İSTANBUL  - Meyve Suyu Endüstrisi Derneği'nin (MEYED) düzenlediği 3. Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi, İstanbul'da gerçekleştirildi.
Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, küresel meyve suyu pazarının en önemli oyuncularından biri olmaya aday Türkiye, 3 ve 4 Eylül'de bu yıl üçüncüsü yapılan Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi 2012'ye ev sahipliği yaptı.
MEYED'in organize ettiği zirve ile stratejik olarak küresel pazarda en stratejik meyve suyu pazarındaki tedarik zincirlerini bir araya getirmeyi amaçladı. Zirve ile ayrıca MENA bölgesinde hızla büyüyen meyve suyu pazarından faydalanılması da hedeflendi.
İstanbul'da iki gün boyunca devam eden zirvede çiğ meyve sularının tedarik, talep ve fiyatlarını etkileyen unsurlar incelendi. Zirvede katılımcılara sektördeki en son yenilikler hakkında da bilgiler verildi. Zirve boyunca Asya, Kafkasya ve Avrupa'da meyve suyu ve nektar pazarının büyümesine ilişkin araştırma sonuçları da paylaşıldı.
Zirveye Türkiye'den ve dünyadan uzman konuşmacılar katıldı. İki gün boyunca aralıksız devam eden panellerde bölgelerin meyve suyu, nektar ve soft içecek sektöründeki global rolü değerlendirildi. Ayrıca portakal, üzüm, çilek, mango, elma gibi önemli meyve sularına yatırım fırsatları da değerlendirildi.

"Türkiye dikkat çekiyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ da Türkiye'nin global meyve suyu pazarı için oldukça cazip bir ülke olduğunu belirterek, MEYED olarak Türkiye'nin bu pazardan maksimum verim alması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.
Akdağ, Türkiye'deki meyve suyu sektörünün global meyve suyu pazarının en yüksek potansiyelli pazarlarından biri haline geldiğini ifade ederek, "Türkiye bu alandaki önemli yatırımları, coğrafi konumu, mevsimsel özellikleri gibi etkenler sayesinde geleceği çok parlak" dedi.
Başarı için devlet, üretici, sanayici ve bilim kuruluşlarının iş birliği yapması gerektiğini belirten Akdağ, şunları kaydetti:
"Türkiye coğrafi özellikleri, iklimi, tarım alanları nedeniyle en çok dikkat çeken ülkelerin başında yer alıyor, ancak bu alanda istenen başarının sağlanabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Nedir başarının sırrı? Devlet tarım yapan üreticisini destekleyecek, sanayici bu alana yatırım yapacak, bilim dünyası da bu alanda araştırma yapacak. Bu dört grup arasında gerçekleşecek işbirliği ile verimli projeler gerçekleştirilebilecek."

Bu konularda ilginizi çekebilir