Narenciye üreticisinin yüzünü güldürecek

Narenciyede rekoltenin, geçen yılın üzerinde olduğunu söyleyen TZOB Başkanı Bayraktar, "Bu yıl rekoltenin 3,8 milyon tona yaklaşacağı tahmin ediliyor" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, narenciyede bu yıl rekoltenin, geçen yılın üzerinde olduğunu gördüklerini, bu yıl rekoltenin 3,8 milyon tona yaklaşacağının tahmin edildiğini belirtti. 

Bayraktar, devam eden narenciye hasadı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yaş sebze ve meyve içinde narenciyenin önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, narenciye taze tüketimin yanında meyve suyu, konsantre, reçel, marmelat olarak çeşitli ürünlere işlenebildiği gibi kabuklarından da esans elde edilebildiğini vurguladı. Narenciyede bu yıl rekoltenin, geçen yılın üzerinde olduğunu gördüklerini bildiren Bayraktar, bu yıl rekoltenin 3,8 milyon tona yaklaşacağının tahmin edildiğini ifade etti. 

Üretim, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yoğunlaştı

Türkiye'nin dünyada narenciye üretiminde söz sahibi ülkelerden biri olduğunu bildiren Bayraktar, Türkiye'de narenciye üretiminin, Akdeniz ve Ege bölgelerinde yoğunlaştığını kaydetti. 

"İhracatın daha da artırılması için marka oluşturulmalı"

Narenciye ihracatının yüzde 32'sinin Rusya'ya yapıldığını belirten Bayraktar, narenciye ihracatında öne çıkan ve Türkiye için önemli pazar konumundaki ülkelerde yaşanan siyasi karışıklıkların, ihracatı etkilediği, ihracatın daha da artırılması için marka oluşturulması ve tanıtım faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir