Sebze ve meyvede fiyatlar yarıya düştü

En çok tüketilen ürünlerden domates, biber, salatalık, patates ve kuru soğanın kilogramı 1 liraya, kabak ve patlıcan ise 1,5 liraya kadar geriledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Pazar, market ve manav tezgahlarında, domates, biber, salatalık ve kuru soğanın kilogramı 1 liraya kadar gerilerken, sebze meyve fiyatları hem esnafı hem tüketiciyi memnun ediyor. 

Geçen ay tezgahlarda bir kısmı ithal olarak yerini alan sebze ve meyveler, bu ay yerini çoğunlukla yerli ürünlere bıraktı.

Özellikle havaların ısınması ve sıcak bölgelerdeki hasadın hızlanmasına bağlı yerli ürünlerin pazarlara girmesiyle sebze fiyatlarında geçen aya göre yarı yarıya düşüş görüldü. Domates, biber, salatalık, patates ve kuru soğanın kilogram fiyatı pazar yerlerinde 1 liraya, kabak ve patlıcan ise 1,5 liraya kadar geriledi. Meyve fiyatlarında da düşüş yaşandı. Kilogram bazında karpuz 1, elma 2, çilek ve erik 3, kiraz 3,5 ve şeftali 4 liradan satılıyor.

"Alan memnun satan memnun"

Merkez Osmangazi ilçesi Koğukçınar Mahallesi Demiryolu Caddesi'nde kurulan pazarda tezgah açan Şahin Yılmaz, son günlerde sebze ve meyve fiyatlarında neredeyse yarı yarıya düşüş yaşandığını söyledi.

Özellikle sebzelerde en düşük fiyatların görüldüğünü belirten Yılmaz, "İnsanların en çok tükettiği domates, salatalık, biber, patlıcan gibi ürünler 2 liranın altında satılıyor. Bu fiyatlar daha da düşecektir. Meyve fiyatlarında da hasat başladıkça daha fazla düşüş bekliyoruz. Fiyatlar cep yakmadığı sürece satışlarımız da artacaktır." diye konuştu.

Pazar esnafından Engin Candemir ise "cep yakmayan" fiyatlardan hem kendilerinin hem de vatandaşların memnun olduğunu dile getirdi.

Fiyatların normal seviyeye geldiğine dikkati çeken Candemir, "Domates, salatalık 1 liraya, kabak ve patlıcan da 1,5-2 liraya kadar düştü. Satışlarımız arttı. Alan memnun satan memnun. Her şey ucuz." ifadelerini kullandı.

"Vatandaş buzdolabını doldurabiliyor"

Pazarcı Ersin Durmuş da düşüşlerin özellikle domates ve salatalıkta görüldüğünü belirtti.

Fiyatlar gerilediği için vatandaşların buzdolaplarını doldurabildiğini vurgulayan Durmuş, şunları kaydetti:

"Fiyatlar böyle olunca insanlar daha çok tüketmeye başladı. Haliyle tüketim varsa üretim de o oranda artıyor ve fiyatlar daha da düşüyor. Sıcakların iyice artmasıyla fiyatların daha da düşmesini bekliyoruz. Fiyatlar böyle olursa insanların cebine de sıkıntı olmaz. Bu fiyatlar, hasat başlayınca ve havalar tam anlamıyla düzelince daha da düşecektir."

Bu konularda ilginizi çekebilir