Antalya'da toplu iş sözleşmesi imzalandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Büyükşehir Belediye binası önünde yapılan toplu sözleşme imza törende konuşan 2009 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olarak seçime giren ve yarışı kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, görevde bulunduğu süre içerisinde her zaman emekçinin yanında olduğunu belirterek, sermayenin değil öncelikle emeğinin yanında olmaya devam edeceklerini dile getirdi. 

Belediye-İş Sendikası işçilerini her zaman el üstünde tuttuklarını kaydeden Akaydın, işçilerin haklarının tamamını almamış olsalar bile geçmişe kıyasla ücretlerin artırıldığını söyledi.  

Türkiye'nin bugün için en önemli sorununun adaletsizlik olduğunu ifade eden Akaydın, bu sebepten dolayı yapılan usulsüzlerin görmezden gelindiğini, yaşanan süreçte emeğe saygısızlık yapıldığını kaydetti. 

İşçiye yapılan zam miktarı 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası arasında 572 belediye işçisi için imzalanan sözleşme ile 88,96 lira altındaki yevmiyeler 92 liraya çıkarıldı. 91,92 ile 97,84 lira arasındaki yevmiyelere 2 lira ilave edilerek taban yevmiye belirlendi. 

Sorumluluk zammı, prim ve tazminatlar ile teknik personel zammı kaldırılarak tüm yevmiyelere 7 lira eklendi. Teknik personel yevmiyelerine 10 lira ilave edilirken, 2 yıllık yüksekokul mezunlarının yevmiyelerine 2 lira, 4 yıllık yüksekokul mezunlarının yevmiyelerine 4 lira eklendi. 

Sosyal yardım paketi birinci 6 ay için 570 lira, ikinci 6 ay için 620 lira, üçüncü 6 ay için 670 lira, dördüncü 6 ay için de 720 lira olarak kabul edildi. 

Yevmiye zammı birinci 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 6, üçüncü 6 ay için yüzde 5, dördüncü 6 ay için de yüzde 6 olarak belirlendi. 

Yapılan zammın ardından en düşük yevmiyeye göre net ele geçen miktar 2 bin 968 liradan 3 bin 249 liraya, ortalama yevmiyeye göre net ele geçen miktar 3 bin 463 liradan 3 bin 872 liraya, en yüksek yevmiyeye göre net elen geçen miktar 3 bin 960 liradan 4 bin 350 liraya yükseldi.