Mutu Tünelleri ulaşıma açıldı

Erzincan-Erzurum karayolunun trafik kazaları nedeniyle "ölüm virajları" olarak bilinen Mutu mevkisinde 2011'de yapımına başlanan Mutu Tünelleri, hizmete açıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Erzincan-Erzurum karayolu Mutu mevkisindeki virajlarda meydana gelen ölümlü trafik kazalarını önlemek amacıyla 2011'de yapımına başlanan 330 metrelik iki tüp tünel, hizmete girdi. 

Trafik kazaları nedeniyle "ölüm virajları" olarak anılan mevkideki ulaşımı güvenli hale getirmek için Karayolları Genel Müdürlüğünce 22 Eylül 2011'de yapımına başlanan Mutu Tünelleri, tamamlandı.

Ulaşıma açılan 330 metre uzunluğunda, 6,8 metre yüksekliğinde ve 10 metre genişliğindeki iki tüp tünel, karayolundaki ulaşımı rahatlattı.

Tüneli kullanan sürücülerden Süleyman Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mutu mevkisindeki virajlarda her yıl çok sayıda kazanın meydana geldiğini söyledi.

Tünellerin kazaları önleyeceğini dile getiren Koyuncu, şöyle konuştu:

"Yapanlardan Allah razı olsun. Bu tünellerin devamını bekliyoruz. Burayı sürekli kullandığım için tehlikeli noktaları biliyordum ama uzun yol şoförleri, İstanbul'dan gelip Erzurum'a geçenler, bu virajdaki uçurumdan Karasu'ya uçabiliyordu. Tünel çift şerit olduğu için ulaşımı da kolaylaştırdı. Hızımızı azaltmıyoruz artık daha güvenli seyahat yapıyoruz."

Sürücü Mücahit Canbaba da tünellerin doğuya gidenler için son derece faydalı olduğunu belirterek, "Mutu, ölüm virajı gibi algılanıyordu. Kazalarda araçlar nehre uçuyordu. Tüneller açıldı ve çok güzel oldu. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir