Vasıflı ve Parlak Çelik Üreticileri Derneği kuruldu

VASPADER çalışma alanları; istikrarlı ve sürdürebilir gelişmeyi sağlamak, sektörün ihtiyacı olan her seviyedeki kalifiye iş gücünün temin edilmesini sağlamak, sektörel ve mesleki örgütlenme ile temsil faaliyetlerinde bulunmaktır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabiha TOPRAK

Türkiye’de, vasıflı uzun parlak çelik üreticilerini temsil eden üst kurum olarak, Vasıflı ve Parlak Çelik Üreticileri Derneği (VASPADER) İstanbul’da kuruldu.

Dernek, ülkemizde ve dünyada vasıflı ve parlak çelik sanayisindeki gelişmeleri her yönden takip etmek, üyelerinin karşılaştığı sorunları gündeme getirip çözüm üretmek ve bu yönde vasıflı ve parlak çelik sektörünü sürekli geliştirerek sektörel bütünleşmeyi sağlamak hedefleriyle kuruldu. Aynı zamanda yurtdışındaki benzer yapılanmalarla iletişimler kurarak bu katkının daha da artacağı hedeflenmektedir.

Tüm bu faaliyetler sonucunda gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarlarda rekabet gücünü arttıracak iş birliklerinin gelişmesine büyük katkı yapılacağına inanılmaktadır.

Derneğin kurucu üyeleri; Hasparlak Çelik San. Tic. A.Ş., Uyar Çelik Endüstri Sanayi Ticaret A.Ş., Akçelik Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Coşkun Çelik Dış Ticaret A.Ş., Saka Demir Çelik Sanayi ve Tic. A.Ş., Alfa Otomat Çelikçilik Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti, Kayıkçı Demir Çelik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.’dir.

VASPADER’in Yönetim Kurulu ise aşağıdaki şekilde oluşmuştur.

A. Naci Faydasıçok Yönetim Kurulu Başkanı
Süleyman Uyar Yönetim Kurulu Başkan Yrd.
Adil Coşkun Üye
Ferda Yavuz Üye
Sait Karamahmutoğlu Sayman