Kitaplı kalın...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bir kişinin bir kitap daha fazla okuması için atılan her adımı her zaman destekledim. Bu yöndeki etkinliklerden birisi de geçtiğimiz günlerde Herkese Kitap Vakfı tarafından başlatılan kampanya. Vakıf, Türkiye'de insanların birbirlerine kitap hediye etme alışkanlığını kazanmasını sağlamak, kitap verenin ve alanın göz göze geldiğinde hediye vermek ve almak mutluluğunu onlara yaşatmak amacıyla, dünyada bir ilk olan, "Kitap Hediye Günü" organizasyonunu başlattı. 

Bu amaçla her yıl Nisan ayının üçüncü Pazar günü (bu sene 17 Nisan) "Kitap Hediye Günü" ilan edildi. Yayıncılar Birliği'nin desteklediği "Kitap Hediye Günü" etkinliği, önümüzdeki hafta bir basın toplantısı ile duyurulacak… 

Bu yıl Kütüphane Haftası 52. kez kutlanıyor. 3 Nisan'a kadar sürecek olan haftanın ana teması "Kütüphanelerin Uluslararası Kültürel Anlayışın Gelişmesine Katkıları", İstanbul teması ise "Kütüphaneler ve Çokkültürlülük." 

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, haftanın açılış konuşmasında kütüphanelerin önemli bir özelliğine değinerek şunları söyledi: 

"Son dönemde ülkemizde yaşanan terör olayları hepimizi derinden üzmekte ve yaralamaktadır. Günlük yaşamımızda yokluğundan yakındığımız toplumsal diyaloğu başlatma ve geliştirme yolunda kütüphanelere ve biz kütüphanecilere de görev düştüğünü düşünmekteyiz. Kütüphaneler; halkın, her türlü ortamdaki bilgiye engelsiz bir biçimde erişimini sağlayarak toplumun demokratikleşmesine katkı sağlayan kurumlar olmanın yanı sıra, farklı görüşteki kitapları yan yana bulundurarak, halka aradığı kitabın yanında ona ters gelen düşünceleri de görme alışkanlığı kazandırarak toplumsal barışa katkı sağlarlar." Kitap fuarları da aynı işlevi üstlenen etkinlikler… Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A. Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan 21. İzmir Kitap Fuarı, 16-24 Nisan tarihleri arasında her zamanki yerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda (Kültürpark) düzenlenecek. 

İzmirli şair-yazar Hüseyin Yurttaş, 21. İzmir Kitap Fuarı'nın onur konuğu olacak. Bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek 21. İzmir Kitap Fuarı, yaklaşık 150 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. 

Fuarda edebiyatımızın büyük ustalarının 100. yaşları da kutlanacak. Fuar süresince Samim Kocagöz'ün ve Behçet Necatigil'in yaşamları ve eserleri çeşitli söyleşilerle, panellerle ele alınacak. 

Bu ay da kitaplı günleriniz çok olsun, rafl arınızdan hiç eksik olmasınlar, hep kitaplı kalın…