İdlib'e kimyasal saldırı: 58 ölü

İdlib'e kimyasal saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 58 kişinin hayatını kaybettiği, 200 kişinin de yaralandığı bildirildi. Yaralılar Hatay'daki hastanelere sevk ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki, Suriye'nin İdlib kentine kimyasal silah saldırısı düzenlendi. Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü saldırıda en az 58 kişinin öldüğünü yaklaşık 200 kişinin de yaralandığı bildirdi.

Saldırı sonrası 10 ambulans ve AFAD ekipleri Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçti. Yaralılar, ambulanslarla Hatay'daki hastanelere sevk edildi.

Erdoğan Putin ile görüştü

St. Petersburg'daki terör saldırısı dolayısıyla taziyelerini iletmek üzere Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de sivillere yönelik kimyasal silah kullanılmasına da değindi.

Bu tür insanlık dışı saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Erdoğan, bunların Astana süreci kapsamındaki tüm emekleri heba etme riski taşıdığına da dikkati çekti.

Terörle mücadelede işbirliğini daha da güçlendirmenin önemine işaret eden iki lider, Suriye'de kırılgan ateşkesin sürmesi için ortak çaba harcamanın gerekliliğini vurguladı.

Fransa BMGK'yı acil toplantıya çağırdıFransa BMGK'yı acil toplantıya çağırdı