Sanat dünyası 'koca çınar' için yasta

Ömer Lütfi Akad'ın cenazesi, yarın Levent Camisi'nden kaldırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hayata 95 yaşında gözlerini yuman Türk sinemasının 'koca çınarı' Ömer Lütfi Akad'ın cenazesi, yarın Levent Camisi'nden kaldırılacak.

Yeşilçam'ın efsane yönetmeni için Cumhurbaşkanı Gül de başsağlığı mesajı yayınladı.

Gül: Usta yönetmen Akad Türk sinemasında özel bir yer edinmiştir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Usta yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın vefatından derin üzüntü duyduğunu vurgulayarak, "Kendisinden sonraki sinemacılara örnek olan Ömer Lütfi Akad, oluşturduğu etkili anlatım diliyle Türk sinemasında farklı ve özel bir yer edinmiştir" dedi.

Bakan Günay: Toplumumuza daima ışık tuttu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinema yönetmeni Ömer Lütfi Akad'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Türk sinemasına kazandırdığı birbirinden değerli eserle ölümsüzleşen büyük usta, çalışmalarıyla da toplumumuza daima ışık tutmuştur" dedi.

Sinemacı milletvekilinden başsağlığı mesajı 

 BDP İstanbul Milletvekili olan yönetmen-senarist Sırrı Süreyya Önder, Türk sinemasının usta yönetmeni Ömer Lütfü Akad için başsağlığı mesajı yayınladı. Önder, mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye sinemasında yönetmenler devrini başlatan, Yılmaz Güney sinemasının oluşmasına ön ayak olan, sinemanın hocası Ömer Lütfü Akad'ın kaybından derin üzüntü duyduk. Başta ailesi, sinema dünyası ve tüm sevenlerinin başı sağolsun."

Bu konularda ilginizi çekebilir