Taşeron çalışanları gözaltına alındı

Zonguldak'ta TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki iş kazasıyla ilgili taşeron firmada çalışan 3 kişi gözaltına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ZONGULDAK - Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağındaki iş kazasıyla ilgili taşeron firmada çalışan 3 kişi gözaltına alındı.
 
Cumhuriyet savcılığınca başlatılan ve gizli yürütülen soruşturma kapsamında, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağının eksi 630 kodunda galeri açma işini yürüten firmanın sorumlu maden mühendisi Yüksel K. ile maden teknikeri Murat C. ve sondaj işçisi Mustafa Ü. gözaltına alındı.
Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenilen zanlılardan, maden mühendisi Yüksel K. ve maden teknikeri Murat C. savcılıkça serbest bırakıldı.
Mahkemeye sevk edilen sondaj işçisi Mustafa Ü'nün de tutuksuz yargılanmasına karar verildiği öğrenildi.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, soruşturmanın gizli yürütüldüğünü, bu konuda açıklama yapamayacaklarını kaydetti.
 
 
3 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor
 
TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, maden ocağının eksi 630 kodunda metan gazı püskürmesi sonucu meydana gelen göçükte kalan 3 işçinin kurtarılması çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Göçük alanında ilerlediklerini ifade eden Eroğlu, şunları kaydetti:
"Raylı sistem üzerinde çalışıyoruz. Aldığımız kömürü belli bir istasyona götürüp, orada boşaltıyoruz. Bu çok hızlı bir transfer olmasa da yer altı koşullarında başka bir şansızımız yok. Göçük alanında vardiyada en az 50 ton kömür almaya başladık. Bunu daha da hızlandırmaya gayret gösteriyoruz. Kömürü hidrolik yükleyicilerle vagonlar alıyoruz. Şu anda gaz oranı normal seviyelere düştü."
 
TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 7 Ocak Pazartesi günü özel firmanın galeri açma işini yürüttüğü eksi 630 kodunda ani metan gazı püskürmesi sonucu yaşamını yitiren 5 işçinin cesedine ulaşılmış, göçük altında olduğu belirlenen 3 madenciye ulaşılmasına yönelik çalışma başlatılmıştı.