1.5 milyon iPhone kullanıcısı Android’e geçebilir

1.5 milyon iPhone kullanıcısı Android’e geçebilir. Ancak yaklaşık 4 milyon Android kullanıcısı da iPhone’a geçmeyi planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fluent’in son verileri iPhone 7’nin önceki yıllarda çıkan modeller kadar ses getirmeyeceğini söylüyor. Araştırmalara göre mevcut iPhone kullanıcılarının yalnızca üçte biri yeni modelde çok önemli değişiklikler olduğunu düşünüyor. Yine de Apple, iPhone kullanıcılarını kaybettiğinden daha çok Android kullanıcısını kendine çekiyor.

ComScore rakamlarına bakıldığında ise Ocak 2016’da Amerika’da 198.5 milyon insanın akıllı telefon sahibi olduğunu görüyoruz. Bunların yüzde 52.8’i Android kullanıcısı iken yüzde 43.6’sı iPhone kullanıyor.

Eğer ComScore’un rakamlarına bakarsak Fluent’in araştırması üzerinde tahminler yürütebiliriz. Fluent tüm iPhone kullanıcılarının yüzde 29’unun bu yıl yeni bir telefon alacağına kesin gözüyle bakıyor. Bunların yüzde 87’si ( 21.8 milyon) Apple kullanmaya devam ederken yüzde 6’sı Android’e geçmeyi planlıyor. Bu ise yaklaşık olarak 1.5 milyon ABD’li iPhone kullanıcısı demek.

Bu Apple için tümüyle kötü bir haber değil. Android kullanıcılarının yüzde 22’si “kesinlikle” bu yıl cihazlarını yükseltecek. Yüzde 17’si ise iPhone’a geçecek. Özetle, 3.91 milyon Android kullanıcısının bu yıl Apple’ın yeni iPhone’una geçiş yapmasına yüksek ihtimal gözüyle bakılıyor. Tüm verileri bir araya getirdiğimizde ise şirket önümüzdeki 12 ay içerisinde sadece ABD’de en az 25 milyon yeni iPhone satacak. Bu bir rekor değilse de iyi bir sonuç.