Yepyeni

Murathan Mungan, Hasan Ali Toptaş ve Gülriz Sururi okurlarının merakla beklediği kitaplar basıldı. Usta üç isim bu ay yeni yapıtlarıyla kitapçı raflarındaki yerini alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Murathan Mungan’ın poetik yazıları bugün kitapçılarda

“Şiir sanatı üzerine görüşlerimi içeren poetik kitapçıklar dizisinin ilk kitabı… Şiirin tükenmez kıvılcım ocağından aklımın payına düşenleri paylaşmak istedim. Bunun için de birçok düşünce ve deneme kitabının vazgeçilmezi olan ‘fragman'lar biçiminde ilerleyen bir tarzı tercih ettim.”
Murathan Mungan

Küre (Poetika Yazıları Mavi Kitap), Murathan Mungan, Metis Kitap, 116 s.

Hasan Ali Toptaş’tan beklenen roman

“Atların koşması kadar doğal, kaleme iç çektirecek kadar merhametli bir roman” sözcükleriyle tanıtılan Hasan Ali Toptaş’ın yeni kitabı “Kuşlar Yasına Gider” bu ay içinde Everest Yayınları’ndan çıkıyor. Kitabın kapağı, yazarın Everest’te çıkan diğer kitapları gibi yönetmen Nuri Bilge Ceylan’dan.

Kuşlar Yasına Gider, Hasan Ali Toptaş, Everest Yayınları

Gülriz Sururi, ebedi gençlik rüzgârını yazdı

“Hayatıma annesiz bir çocukluk damgasını vurdu; erken geliştim, çok şeyi keşfetme yoluyla öğrenmek durumunda kaldım. Yüzü gülmeyen, mutsuz, umutsuz, mahzun bakışlı bir çocuk... Arkadaşsız büyüdüm. Tiyatrocu bir ailenin çocuğu olmama karşın, tiyatroyla 12 yaşında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nun çocuk bölümünde tanıştım. Orada ilk defa sosyalleşmeye başladım.

Artık birlikte şarkılar söyleyip dans ettiğim, rol icabı değişik duyguları paylaştığım arkadaşlarım vardı. Başroller oynadım, alkışlandım ve sonunda güldüm. “Aaa... Meğer dişleri de varmış” dediler. Tiyatro beni bir ana gibi sarıp sarmaladı. Ne sordumsa cevapladı, öğretmekten hiç bıkmadı.

Yol gösterdi, seçimde özgür bıraktı, başarınca yüreklendirdi, taçlandırdı, hatalarımın cezasını çektirdi ve bana, beni hayatın her türlü haline hazırlayan oyunlar oynattı.” diyen Gülriz Sururi’nin yeni anı kitabını dostları pastayla kutladı (yanda)… Kitap, “Müzik Hallerim” CD’si ile birlikte rafl arda.

Zefiros – Ebedi Gençlik Rüzgârı, Gülriz Sururi, Doğan Kitap, 424 s.