'ABD'de demokratların üstünlüğü sona erdi

ABD'de, Demokrat Parti Senatörü Kennedy'nin hayatını kaybetmesiyle boşalan sandalye için, Cumhuriyetçi Senatör Brown yemin ederek göreve başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'de, Demokrat Parti Senatörü Edward Kennedy'nin hayatını kaybetmesiyle Senato'da boşalan sandalye için, Massachusetts eyaletinde 19 Ocakta yapılan seçimi kazanan Cumhuriyetçi Senatör Scott Brown yemin ederek göreve başladı.

Seçimi kazanmasıyla Senato'da Demokratların yasaları geçirmelerini sağlayacak 60 sandalyelik üstünlüğüne son veren Brown, yemin töreninden sonra yaptığı ilk açıklamada, "Katılmak istediğim birçok oylama var. Ve bu ülkede aciliyetler var" ifadesini kullandı.

Başlıca endişelerinden birinin ABD Başkanı Barack Obama'nın sunduğu 2011 bütçesi olduğunu belirten Brown, "Korkarım imkanlarımızın altında yaşıyoruz. Güçlü ve sorumlu bir bütçe için birlikte çalışabileceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Önceliklerinin sorulması üzerine de Brown, ilk olarak ekonomiyle, iş sahası yaratmakla ilgilenmek, terör meselesi ve vergi konularının ele alınması gerektiğini kaydetti.

Brown'ın seçilmesiyle Senato'daki üstünlüklerini kaybeden Demokratlara teselli Obama'dan geldi.

Obama, Brown'ın yemin töreninden birkaç saat sonra yaptığı açıklamada, yandaşlarına, "mücadeleyi bırakmama, cesareti yitirmeme" çağrısında bulundu. Obama, "Geri çekilmiyoruz, istifa etmiyoruz, ben istifa etmiyorum. Hala çok iyi motive olmuş durumdayım, ileri gitmeye hazırım. Bu sizlerin sayesinde" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir