'Bayanlar' 3'üncü oldu

Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nı bayanlarda ve erkeklerde Çin birinci olarak tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası bayanlar kategorisinde Çin birinci, Kazakistan ikinci, Türkiye ise üçüncü oldu. Erkeklerde de Çin ilk sırayı alırken, Rusya ikinciliği, Polonya üçüncülüğü elde etti.

Antalya Expo Center'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası, Kundu'daki bir otelde düzenlenen kapanış seremonisiyle sona erdi. Seremoniye Dünya Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ajan, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ile davetliler ve şampiyonada mücadele eden ülkelerin ekipleri katıldı.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara kupaları verildi. Şampiyonada Çin, hem bayanlar hem erkeklerde ilk sırayı alırken, bayanlarda Kazakistan ikinci, Türkiye üçüncü, Rusya dördüncü, Polonya beşinci, Taylan ise altıncı oldu. Erkeklerde de Rusya ikinci, Polonya üçüncü, Özbekistan dördüncü, İran beşinci, Güney Kore ise altıncı sırayı aldı.

Şampiyonanın en iyi erkek haltercisi 69 kiloda yarışan Çinli Hui Liao seçilirken, en iyi kadın halterci 75 kiloda yarışan Rusya'dan Tatiana Kashirina oldu.

Tören sonunda Dünya Halter Federasyonu Başkanı Tamas Ajan, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş'tan Uluslararası Halter Bayrağı'nı alarak 2011 Dünya Şampiyonası'nın düzenleneceği Fransa'nın halter federasyonu yetkilisine teslim etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir