'Çin ekonomisi sağlam zeminde'

Çin, Şanghay'da toplanan G20 zirvesinde ekonomik reform beklentilerini yönetmeye çalışıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çinli politika yapıcılar bugün yaptıkları konuşmalarda küresel mali liderlere Çin ekonomisinin hâlâ sağlam bir zeminde olduğunu ifade ederken, ülkeye yönelik ekonomik reform beklentilerini de yönetmeye çalıştı. 

Merkez bankaları başkanları ve maliye bakanlarının Şanghay'da bir araya geldiği toplantıda konuşan Çin Merkez Bankası (PBOC) Başkanı Zhou Xiaochuan bir güven mesajı vererek, ekonomiye destek sağlamak için ülkenin yeniden bir devalüasyona gitmeyeceğini tekrar etti. 

Son dönemlerde açıklanan ekonomik veriler Çin'in önümüzdeki yıl için büyüme beklentileri hakkında olumlu sinyaller verirken, Zhou PBOC'nin ekonomiye yönelik aşağı yönlü risklerle başa çıkabilmek için elinde hâlâ para politikası için gerekli alanın ve araçların mevcut olduğunu söyledi. G20 katılımcısı politika yapıcıların aynı zamanda büyüme, yapısal reform ve ekonomiye yönelik riskleri idare edebilme arasında doğru dengeyi tutturabilmesi gerekiyor. Zhou, "Reformların yönü net, reformların hızını idare etmek için fırsat pencereleri ve belirli şartlar gerekiyor. Reformların hızı değişecek, fakat reform devam edecek ve yönü değişmeyecek" dedi.