'Doğum yapan kadınlara ücretli izin verilmeli'

Obama, yeni doğum yapan kadınlara ücretli izin verilmesini istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin, doğum sonrası annelere ücretli izni sağlanması konusunda dünyanın diğer endüstrileşmiş toplumlarının arasında yer alması gerektiğini söyledi. 

Obama, başkent Washington'da bir otelde düzenlenen Beyaz Saray Çalışan Aileler Zirvesi'nde, çalışan kadınların sorunlarına değindi. ABD'de yeni doğum yapan kadınlara ücretli hamilelik izni verilmediğini hatırlatan Obama, bu noktada ülkesinin dünyanın diğer gelişmiş ülkeleri arasında girmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Dünyada gelişmiş olan tek bir ülkenin doğum sonrası kadınlara ücretli izin vermediğini, bu ülkenin sadece ABD olduğunun altını çizen Obama, "Şimdi bunu değiştirmenin zamanı" dedi. Obama, "Birçok kadına doğum yaptıkları gün için bile ödeme yapılmıyor. Bu çok düşük bir standart. Bizim bunu halletmemiz lazım" diye konuştu. Kongre'de bu noktada yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aktaran Obama'nın, "Eğer Fransızlar bunu yapabiliyorsa biz de yapabiliriz" ifadesi salonda gülüşmelere neden oldu. 

ABD'de doğum ödeneği hakkına dair yasal düzenleme bulunmazken, sadece California, Rhode Island ve New Jersey'de yeni doğum yapan kadınlara bazı ücretli imkanlar sunuluyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir