'Top şimdi rejimde'

İngiltere'nin Suriye muhalefeti Özel Temsilcisi Wilks, Suriye rejiminin Humus'tan kadın ve çocukların çıkarılmasıyla ilgili koşulların kötü niyetli olduğunu duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere'nin Suriye muhalefeti Özel Temsilcisi Jon Wilks, Birleşmiş Milletler insani yardım yetkililerinin Humus'a insani yardıma izin verilmesi konusunu gözden geçirdiklerini kaydederek, "Top şimdi rejimde" dedi.  

Wilks, resmi Twitter hesabından, Humus'la ilgili ayrıca, Suriye rejiminin yardım konvoyuna izin vermesinin gerekliliğini vurgulayarak, yardım konvoyunun ulaştırılmasının ardından burada bulunan halkın kalmaya ya da ayrılmaya karar vermesi gerektiğini bildirdi.  

Suriye rejiminin kadın ve çocukların Humus'tan çıkarılmasıyla ilgili öne sürdüğü koşulları "kötü niyetli" olarak tanımlayan Wilks, "Rejim bu taktiği daha önce de abluka altındaki bölgeler için uyguladı. Saldırılar oldu ya da ayrılan erkekler ortadan kayboldu" diye yazdı. 

Suriyeli muhalifler, rejimin "Humus'tan dileyen kadın ve çocuklar ayrılabilir" açıklamasını kuşkuyla karşılamış, ayrılanların daha sonra rejim tarafından farklı muameleler görebileceği endişesi taşıdıklarını dile getirmişlerdi.  

Rejim, kadın ve çocuklar dışındakilerin Humus'taki eski şehirden ayrılmaları için ise öncelikle kendilerine bir isim listesi verilmesini talep etmişti. Şam yönetimi, bu talebine gerekçe olarak "bu kişilerin silahlı gruplardan olup olmadığının" görülmesi gerektiğini savunmuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir